Οι προτάσεις του ΣΕΓΑΣ προς την Πολιτεία για τα κίνητρα προς τους Πρωταθλητές
Ο ΣΕΓΑΣ κατέθεσε την Πέμπτη στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο, κείμενο με τις προτάσεις του σχετικά με τους πρωταθλητές Ελλάδας, ενόψει της νομοθετικής ρύθμισης. Μεταξύ άλλων, ο ΣΕΓΑΣ προτείνει τη θέσπιση κινήτρων στους αθλητές για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και για την επαγγελματική τους αποκατάσταση, αλλά και συγκεκριμένες διευκολύνσεις για την απρόσκοπτη άσκηση της αθλητικής δραστηριότητάς τους.
2
Ο ΣΕΓΑΣ κατέθεσε την Πέμπτη στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο, κείμενο με τις προτάσεις του, που αφορούν στο πλαίσιο των κινήτρων και των παροχών της Πολιτείας προς τους πρωταθλητές και πρωταθλήτριες, ενόψει της επιβεβλημένης νομοθετικής πρωτοβουλίας για μια ολοκληρωμένη ρύθμιση από την Κυβέρνηση πάνω στο θέμα.
Μεταξύ άλλων, ο ΣΕΓΑΣ προτείνει τη θέσπιση κινήτρων στους αθλητές για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και για την επαγγελματική τους αποκατάσταση, αλλά και συγκεκριμένες διευκολύνσεις για την απρόσκοπτη άσκηση της αθλητικής δραστηριότητάς τους.
Αναλυτικά οι προτάσεις του ΣΕΓΑΣ για τις γενικές κατευθύνσεις του νομοθετικού πλαισίου κινήτρων σε αθλητές υψηλού επιπέδου είναι:
Κίνητρα για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
Α) Καθιέρωση κριτηρίων για απευθείας εισαγωγή στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα για Αθλητές που επιτυγχάνουν Αθλητικές διακρίσεις Υψηλού Επιπέδου.
Β) Θέσπιση κριτηρίων μοριοδότησης – πριμοδότησης Μαθητών, Αθλητών που μετέχουν σε εξετάσεις ή δοκιμασίες σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα για διακρίσεις χαμηλότερου επιπέδου.
Κίνητρα για επαγγελματική αποκατάσταση
Α) Προσλήψεις στο δημόσιο τομέα κατ΄ εξαίρεση των κείμενων διατάξεων για Αθλητές που επιτυγχάνουν αθλητικές διακρίσεις υψηλού επιπέδου.
Β) Μοριοδότηση στο πλαίσιο συστήματος προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ για Αθλητές που επιτυγχάνουν διακρίσεις χαμηλότερου επιπέδου.
Διευκολύνσεις
Στους Ανωτέρω Αθλητές παρέχονται διευκολύνσεις για την συνέχιση της Αθλητικής τους δραστηριότητας ως εξής:
Α) Μειωμένο ωράριο προσέλευσης στην καθημερινή εργασία.
Β) Αδεια απουσίας για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα.
Οι παραπάνω διευκολύνσεις παρέχονται μετά από αίτηση του ενδιαφερομένου και με πλήρως αιτιολογημένη πρόταση της οικείας Αθλητικής Ομοσπονδίας, με την προϋπόθεση ότι προπονούνται ανελλιπώς και αποτελούν εν δυνάμει μέλη των Εθνικών Ομάδων, που έχουν ανειλημμένες υποχρεώσεις τη χρονική περίοδο, για την οποία ζητούνται και παρέχονται οι διευκολύνσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιάννης Νταλιάνης: Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα για τον θάνατο του αδερφού του σκηνοθέτη Κώστα Νταλιάνη
- «Μια νύχτα μόνο»: Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
- Δήμος Πάρου: Καταβολή επιδόματος και στήριξη επιπλέον αγροτικών ιατρών του Κέντρου Υγείας Πάρου
- Εξαρθρώθηκε σπείρα στην Τρίπολη – Τέσσερις συλλήψεις για βιασμό 61χρονης και διαρρήξεις
- Ιράν: Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο απέπλευσε από τη Σούδα – Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις στη Γενεύη
- Χιλιάδες φοιτητές και μαθητές στους δρόμους – Ζητούν δικαιοσύνη για τα Τέμπη και διαμαρτύρονται για την Παιδεία





