Την απόφαση για τον Ντομινίκ Ντε Βιλπέν αναμένει η Γαλλία
Δικαστήριο στο Παρίσι αναμένεται να εκδώσει την Πέμπτη την απόφαση για την πολύκροτη δίκη του πρώην πρωθυπουργού της Γαλλίας Ντομινίκ Ντε Βιλπέν, ο οποίος κατηγορείται για συνωμοσία με στόχο τη σπίλωση του Νικολά Σαρκοζί καθ οδόν προς τις προεδρικές εκλογές του 2007.
2
Δικαστήριο στο Παρίσι αναμένεται να εκδώσει την Πέμπτη την απόφαση για την πολύκροτη δίκη του πρώην πρωθυπουργού της Γαλλίας Ντομινίκ Ντε Βιλπέν, ο οποίος κατηγορείται για συνωμοσία με στόχο τη σπίλωση του Νικολά Σαρκοζί καθ οδόν προς τις προεδρικές εκλογές του 2007.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας αρνείται την ενορχήστρωση οποιασδήποτε μορφής συνωμοσίας στο πλαίσιο της υπόθεσης Clearstream, λέγοντας ότι η προσαγωγή του σε δίκη εντάσσεται σε βεντέντα εναντίον του.
Η υπόθεση Clearstream
Η υπόθεση χρονολογείται από το 2004 όταν ο τότε υπουργός Εσωτερικών και διεκδικητής του χρίσματος για την προεδρία Νικολά Σαρκοζί, επιχειρηματίες, ακόμη και πρώην μυστικοί πράκτορες, εμφανίστηκαν να διατηρούν μυστικούς λογαριασμούς στον χρηματοπιστωτικό οργανισμό του Λουξεμβούργου Clearstream.
Στους λογαριασμούς καταγγέλθηκε ότι είχαν κατατεθεί προμήθειες από τη σύμβαση πώλησης γαλλικών φρεγατών στην Ταϊβάν, ύψους 2,8 δις δολαρίων, το 1991. Η γαλλική Δικαιοσύνη κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι κατηγορίες ήταν ψευδείς, και ο Σαρκοζί και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι υπέβαλαν μήνυση, μιλώντας για εκστρατεία δυσφήμησής τους.
Στην υπόθεση ενεπλάκη το όνομα του Ντομινίκ Ντε Βιλπέν, βασικού εσωκομματικού αντιπάλου του Νικολά Σαρκοζί, εξαιτίας του γεγονότος ότι την εποχή που διατελούσε υπουργός είχε διατάξει μυστικές έρευνες γύρω από την υπόθεση Clearstream χωρίς να ενημερώσει τον τότε πρωθυπουργό και τους δικαστές που ερευνούσαν την υπόθεση, και γνωρίζοντας πως οι κατηγορίες εις βάρος του Σαρκοζί ήταν ψευδείς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
- Η Premier League αποθέωσε τον Κωστούλα για το καταπληκτικό γκολ (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442