Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Ζημιά σε πίνακα του Πικάσο προκάλεσε απρόσεκτη επισκέπτρια μουσείου

Ζημιά σε πίνακα του Πικάσο προκάλεσε απρόσεκτη επισκέπτρια μουσείου

Ζημιά σε έργο του Πικάσο προκάλεσε άθελά της γυναίκα, που έκανε μαθήματα τέχνης στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης. Η ζημιά θα επιδιορθωθεί μέχρι την άνοιξη, οπότε το μουσείο προγραμματίζει μεγάλη έκθεση αφιερωμένη στον Πικάσο.

2

Ζημιά σε έργο του Πικάσο προκάλεσε άθελά της γυναίκα, που έκανε μαθήματα τέχνης στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης.

Η γυναίκα έπεσε χωρίς να το θέλει πάνω στον πίνακα, προκαλώντας μικρή ζημιά, η οποία, σύμφωνα με τους υπεύθυνους του μουσείου, θα επιδιορθωθεί μέχρι την άνοιξη, οπότε το μουσείο προγραμματίζει μεγάλη έκθεση με έργα Πικάσο.

Ο πίνακας «θύμα» της απροσεξίας της γυναίκας έχει τίτλο «Ο θεατρίνος» και χρονολογείται από το 1904-1905.

Είναι ένας από τους 250 πίνακες που θα παρουσιάσει το μουσείο τον Απρίλιο, στην έκθεση αφιερωμένη στον μεγάλο Ισπανό ζωγράφο.

Έχει μέγεθος 1,8 μέτρα επί 1,2μέτρα και απεικονίζει έναν ακροβάτη σε ένα αφηρημένο φόντο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο