2

H συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση της Τετάρτης μπορεί να σημαδεύτηκε από το ξέσπασμα του Ομπράντοβιτς για την κουβέντα περί διαιτησίας που αναπτύχθηκε μετά το ματς με τον Πανιώνιο, ωστόσο, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ανέλυσε το παιχνίδι της Πολωνικής ομάδας.

Ο «Ζοτς» έδειξε να υπολογίζει ιδιαίτερα τους πολωνούς και αυτό φάνηκε από το πρώτο του σχόλιο: «Είναι το πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ για την Ευρωλίγκα φέτος. Είναι σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Παίζουμε με μια ομάδα που έχει συγκεκριμένο τρόπο να παίζει μπάσκετ.

»Δεν νοιάζονται για το πόσο είναι το σκορ. Πάντα προσπαθούν να παίξουν πολύ γρήγορα και κάθε φορά που έχουν τη δυνατότητα, θέλει να τρέξει και να πάει για το εύκολο καλάθι», τόνισε ο Ομπράντοβιτς και στη συνέχεια αναφέρθηκε σε συγκεκριμένους παίκτες:

«Ο Γιούιν, ο Λόγκαν και ο Γουντς είναι οι πιο σημαντικοί παίκτες. Αυτοί είναι που αποφασίζουν στη διάρκεια του αγώνα και φτιάχνουν το παιχνίδι. Είναι οι παίκτες που παίζουν από το ένα ως το τρία. Ο Λόγκαν αγωνίζεται 35 λεπτά. Στο 4 και στο 5 βρίσκονται ο Μπάρελ και ο Γιάγκλα, ο οποίος είναι ποπ άουτ παίκτης, μπορεί να βγει και να σουτάρει για τρίποντο.

»Ο Μπάρελ είναι πολύ σημαντικός γιατί έχει ικανότητα στο επιθετικό ριμπάουντ. Συνολικά έχουν δέκα επιθετικά ριμπάουντ ανά αγώνα και είναι από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να σκεφτούμε. Ο Λάπετα στα τελευταία παιχνίδια έχει πάρει χρόνο στη θέση 5. Είναι 2.17, με έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ. Και υπάρχει και ο Ράτκο Βάρντα, ο οποίος έχει παιχνίδι στη ρακέτα, αλλά σουτάρει και για τρεις πόντους.

»Τελικά, ο ρυθμός είναι πολύ σημαντικός. Θα σουτάρουν πολύ για τρεις πόντους και πάνε με δύναμη στο επιθετικό ριμπάουντ. Είναι ομάδα με ποιότητα και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε έναν καλό αγώνα και να πάρουμε τη νίκη».

Κλείνοντας ο Ομπράντοβιτς μίλησε και για τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζουν οι «πράσινοι»: «Ο Πέκοβιτς δεν έκανε προπονήσεις πριν από τον αγώνα με τον Πανιώνιο, δεν έκανε χθες και θα είναι στην ομάδα χωρίς προπονήσεις. Ο Τσαρτσαρής είχε πυρετό και δεν προπονήθηκε χθες, όπως είχε πυρετό και πριν από τον αγώνα με τον Πανιώνιο, αλλά ήταν έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα.

»Ο Διαμαντίδης θα είναι σίγουρα έξω, καθώς τώρα άρχισε να τρέχει ελαφρά. Προσπαθούμε να ξεκουράσουμε τον Σπανούλη, ο οποίος το χρειάζεται. Με όλα αυτά είναι πολύ σημαντικό αύριο να βοηθήσουν όλοι οι παίκτες να πάρουμε τη νίκη. Θα πρέπει να πω ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος από τον τρόπο που δουλέψαμε πριν τον Πανιώνιο.

»Κάναμε καλές προπονήσεις, είχαμε συγκέντρωση και για αυτό είχαμε ένα καλό παιχνίδι. Παρά τα προβλήματα που είχαμε τις τελευταίες πέντε μέρες. Αυτό που θέλουμε είναι να έρθουν οι φίλοι μας. Είναι μια πρόσκληση φίλους μας να βοηθήσουν την ομάδα».

«Να προσέχετε όταν μιλάτε για τον Παναθηναϊκό»

Μετά τη λήξη του αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο ξεκίνησε μία μεγάλη κουβέντα για τη διαιτησία της αναμέτρησης και κυρίως για τις φάσεις των τελευταίων λεπτών για τις οποίες διαμαρτύρονται οι «κυανέρυθροι». Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έδωσε τη δική του απάντηση σε όσους θεωρούν πως ο Παναθηναϊκός ευνοήθηκε και σχολίασε πως ένα ματς δεν κρίνεται από το σφύριγμα στην τελευταία φάση, ενώ έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: «Να προσέχετε όταν μιλάτε για τον Παναθηναϊκό».

Στο αρχικό του σχόλιο για το ματς με τον Πανιώνιο ο «Ζοτς» είπε: «Αν μια ομάδα κυριάρχησε στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο ήταν ο Παναθηναϊκός. Το ότι μετά τόσους τίτλους τα τελευταία 10 χρόνια υπάρχει πολύς κόσμος που δεν του αρέσει να βλέπει τον Παναθηναϊκό δυνατό, δεν είναι πρόβλημα μας.

»Έχω ένα μήνυμα για όλους όσους είναι εναντίον μας. Θα παλέψουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο σε κάθε αγώνα. Θα πολεμήσουμε! Γιατί αυτός είναι ο χαρακτήρας του Παναθηναϊκού και όλοι το ξέρουν αυτό. Όλοι πρέπει να το λάβουν υπ’ όψην τους. Και είναι μήνυμα και για τον κόσμο μας να βρίσκονται κοντά μας, γιατί όλοι θα είναι εναντίον μας».

Συνεχίζοντας ο Ομπράντοβιτς αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο οι δημοσιογράφοι σχολίασαν τη διαιτησία της αναμέτρησης, ενώ για την… περιβόητη πια φάση της μεταφοράς της μπάλας πήρε συγκεκριμένη θέση τονίζοντας πως το σφύριγμα ήταν σωστό:

«Δεν είναι κάτι καινούριο αυτό για εμάς. Δεν διαβάζω εφημερίδες. Υπάρχουν όμως και η τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Αν κάποιος μιλά για μία και μόνο απόφαση διαιτητή σε έναν ολόκληρο αγώνα, δεν θέλω να συζητήσω. Στα 11 χρόνια που είμαι εδώ, δεν μιλάω για την τελευταία άμυνα, ή την τελευταία επίθεση, για το τελευταίο σφύριγμα, γιατί πιστεύω ότι ένας αγώνας είναι 40 λεπτά.

»Αν κάποιος θέλει να καταστρέψει ότι κάνει μια ομάδα για 40 λεπτά, ας μιλήσουμε για μια απόφαση. Η απόφαση ήταν σωστή. Ο κανονισμός αυτό λέει. Ποιος θέλει να μιλήσει; Όλοι περιμένουν να μιλήσουν εναντίον του Παναθηναϊκού», τόνισε ο «Ζοτς» και συνέχισε:

«Αν θέλεις να μιλήσεις για έναν αγώνα, θα πρέπει να μιλήσεις από το πρώτο ως το τελευταίο δευτερόλεπτο. Για το πώς έπαιξαν οι δύο ομάδες, για μπάσκετ. Σε κάθε παιχνίδι θα βρεις άσχημα σφυρίγματα. Αν είναι να μιλάμε για ένα σφύριγμα, άιντε… Αριβεντέρτσι».

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού είχε πάρει… φόρα και συνέχισε λέγοντας: «Κάθε φορά λέμε ότι ο κανονισμός είναι ίδιος είτε βρισκόμαστε στο πρώτο, είτε στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Ο κανονισμός είναι κανονισμός για όλους και σε κάθε λεπτό.

»Δεν θέλουν να μιλήσουμε για το πως κάθε φορά που ο Πέκοβιτς έπαιρνε την μπάλα, έβαζε εύκολο καλάθι ή ότι ο Σπανούλης έπαιξε 35 λεπτά ή για το πώς παίξαμε άμυνα, για το πώς σταματήσαμε τον Καλαμπόκη που έβαλε 28 πόντους την περασμένη εβδομάδα ή για το πως ο Σαρούνας έπαιξε μετά από έναν μήνα ως ηγέτης παρά το ότι είχε πρόβλημα στον ώμο του. Δεν είναι θέμα αυτό έτσι;» αναρωτήθηκε ο Ομπράντοβιτς και έστειλε το μήνυμά του:

«Το μήνυμά μου προς όλους είναι ένα: Να προσέχετε όταν μιλάτε για τον Παναθηναϊκό! Και όταν ο Παναθηναϊκός παίζει άσχημα θα το πω εγώ πρώτος όπως έγινε και πέρυσι. Θα πω την αλήθεια και η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός άξιζε να πάρει τη νίκη σε αυτόν τον αγώνα.

»Οπότε θα πω όχι μαλ…ς! Και μην με ρωτάτε γιατί συμβαίνει αυτό τώρα. Έχετε την εμπειρία να ξέρετε γιατί. Εδώ και 11 χρόνια ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα. Ολοι προσπαθούν να βρουν κάτι.. Αλλά το ραντεβού είναι στο γήπεδο. Για όλους. Εκεί θα τους περιμένουμε. Πρόσωπο με πρόσωπο. Ας παίξουμε μπάσκετ.

»Εκεί τους περιμένουμε όλους. Όχι στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, στις εφημερίδες. Στο γήπεδο.. Εκεί θα δω ποιος είναι έτοιμος να μας νικήσει. Η αλήθεια είναι πικρή… Πολύ πικρή… Έτσι δεν λέτε στα ελληνικά; Και μην αρχίσετε τώρα να γράφετε και να λέτε πάλι ότι μιλάω ελληνικά».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr