Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Επίθεση αντιεξουσιαστών εις βάρος του πρύτανη Χρ.Κίττα

Επίθεση αντιεξουσιαστών εις βάρος του πρύτανη Χρ.Κίττα

Κατεπείγουσα έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών -που ενδεχομένως οδηγήσει σε άρση του ασύλου-, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για το σοβαρό τραυματισμό του Χρήστου Κίττα, στη διάρκεια της εισβολής αντιεξουσιαστών στην Πρυτανεία στα Προπύλαια.

53

Κατεπείγουσα έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών -που ενδεχομένως οδηγήσει σε άρση του ασύλου-, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για το σοβαρό τραυματισμό του Χρήστου Κίττα, στη διάρκεια της εισβολής αντιεξουσιαστών στην Πρυτανεία στα Προπύλαια.

Περίπου 200 άτομα, που αποσπάστηκαν από την πορεία που βρισκόταν σε εξέλιξη το μεσημέρι της Κυριακής, έσπασαν την πόρτα της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Προπύλαια και εισέβαλαν μέσα στο κτίριο.

Εκεί βρισκόταν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστος Κίττας, ο οποίος -σύμφωνα με πληροφορίες-δέχθηκε επίθεση με ξύλα και λοστούς από τους νεαρούς. Ο πρύτανης διεσώθη, χάρη στην παρέμβαση δύο φοιτητών.

Ο πρύτανης μεταφέρθηκε με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο Ιπποκράτειο και νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας, για προληπτικούς λόγους, καθώς υπέστη και καρδιακό επεισόδιο.

Για το περιστατικό, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ι.Σακελάκος διέταξε κατεπείγουσα έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας, δίνοντας παράλληλα εντολή να αρθεί το πανεπιστημιακό άσυλο, εφόσον η αστυνομία θεωρεί ότι μέσα στο κτίριο του Πρυτανείας υπάρχουν άτομα που εμπλέκονται σε δολοφονική απόπειρα κατά του πρύτανη.

Στο Ιπποκράτειο έσπευσε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, ο δήμαρχος Αθηναίων Ν.Κακλαμάνης, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση του κ. Κίττα. Με συνεργάτες του πρύτανη επικοινώνησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ενώ σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ «καταγγέλλει τη βάρβαρη επίθεση κατά του πρύτανη». Αποτροπιασμό για την επίθεση εναντίον του κ. Κίττα εξέφρασε ο πρύτανης του ΕΜΠ Κ.Μουτζούρης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο