Προς αποχώρηση από τον β γύρο των αφγανικών εκλογών ο αντίπαλος του Καρζάι
Αποφασισμένος να μην συμμετάσχει στο β γύρο των προεδρικών εκλογών του Αφγανιστάν εμφανίζεται ο αντίπαλος του Χαμίντ Καρζάι και πρώην ΥΠΕΞ Αμπ.Αμπντάλα. Ο πρώην υπουργός εμμένει ότι δεν εξασφαλίζονται όροι εγκυρότητας και διαφάνειας. Την Κυριακή η τελική του απόφαση.
Αποφασισμένος να μην συμμετάσχει στο β γύρο των προεδρικών εκλογών του Αφγανιστάν εμφανίζεται ο αντίπαλος του Χαμίντ Καρζάι και πρώην υπουργός Εξωτερικών Αμπντάλα Αμπντάλα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το BBC, ο πρώην υπουργός εμμένει στην άποψη ότι η διαδικασία δεν θα είναι έγκυρη. Ο ίδιος έχει θέσει προθεσμία μέχρι το βράδυ του Σαββάτου, προκειμένου να γίνει δεκτό ένα πακέτο «μίνιμουμ προϋποθέσεων».
Η απόφασή του θα ανακοινωθεί την Κυριακή.
Μέσα στους όρους που έχει θέσει είναι η απομάκρυνση του επικεφαλής της ανεξάρτητης Εκλογικής Επιτροπής, Αζίζ Λουντίν, τον οποίο κατηγορεί για νοθεία (στον πρώτο γύρο) υπέρ του νυν προέδρου της χώρας Χαμίντ Καρζάι.
Πάντως, άλλη πηγή που επικαλείται το αμερικανικό δημοσιογραφικό δίκτυο CNN, ο Αμπντάλα αποχωρεί για οικονομικούς λόγους, αλλά και επειδή φοβάται ότι θα λάβει λιγότερες ψήφους.
Σύμφωνα πάλι με διπλωματική πηγή του Reuters, ο Αμπντάλα πιθανώς χρησιμοποιεί την απειλή αποχώρησης ως διαπραγματευτικό όπλο.
Ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών έχει οριστεί για τις 7 Νοεμβρίου.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Αμπντάλα, η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χίλαρι Κλίντον είπε ότι δεν θα έχει καμία συνέπεια επί της νομιμότητας της εκλογικής διαδικασίας.
«Δεν νομίζω ότι αυτό έχει την παραμικρή σχέση με τη νομιμότητα της εκλογής. Πρόκειται για μία προσωπική επιλογή, η οποία πρέπει να αναληφθεί, ή όχι» τόνισε.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.