Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Για σχολική ανισότητα και διά βίου μάθηση συζήτησαν υπουργός Παιδείας και ΓΣΕΕ

Για σχολική ανισότητα και διά βίου μάθηση συζήτησαν υπουργός Παιδείας και ΓΣΕΕ

Στα ζητήματα της σχολικής ανισότητας και την ανάγκη ενός ενιαίου συστήματος για τη διά βίου μάθηση επικεντρώθηκε η συνάντηση της υπουργού Παιδείας, Αννας Διαμαντοπούλου, και του προεδρείου της ΓΣΕΕ. Συμφωνία για την οργανωμένη πιστοποίηση στο θέμα φορέων αλλά και επαγγελματικών δικαιωμάτων διαπιστώνει η υπουργός.

106

Στα ζητήματα της σχολικής ανισότητας και την ανάγκη ενός ενιαίου συστήματος για τη διά βίου μάθηση επικεντρώθηκε η συνάντηση της υπουργού Παιδείας, Αννας Διαμαντοπούλου, και του προεδρείου της ΓΣΕΕ την Πέμπτη.

«Στόχος μας είναι να σταματήσουν τα σχολεία πολλών ταχυτήτων στη χώρα και να έχουν όλα τα παιδιά ίσες ευκαιρίες και ίσες δυνατότητες» ανέφερε η υπουργός μετά τη συνάντηση. Συμπληρώνοντας ότι «μιλήσαμε για τη ζώνη εκπαιδευτικής προτεραιότητας, που είναι ένα μεγάλο πρόγραμμα και μια μεγάλη δέσμευση και αφορά τις θετικές δράσεις, την επιπλέον χρηματοδότηση, τα ειδικά προγράμματα σε περιοχές που υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στην εκπαίδευση, όπως η Θράκη, η Πέλλα, η Ηλεία αλλά και οι υποβαθμισμένες γειτονιές των μεγάλων αστικών κέντρων όπως η Αθήνα».

«Το δεύτερο σημαντικό θέμα είναι η ανάγκη ενός Ενιαίου Συστήματος για τη Δια Βίου Μάθηση και την επαγγελματική κατάρτιση, με στόχο τη σύνδεση με την απασχόληση» δήλωσε η Αννα Διαμαντοπούλου, προσθέτοντας ότι«συμφωνούμε και είναι μια από τις πρώτες προτεραιότητες η ανάγκη διασφάλισης της ποιότητας σε κάθε επίπεδο της εκπαίδευσης, είτε είναι επαγγελματική εκπαίδευση είτε είναι βασική εκπαίδευση».

«Συμφωνούμε για την ανάγκη οργανωμένης πιστοποίησης και στο θέμα των φορέων αλλά και των επαγγελματικών δικαιωμάτων, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα της χώρας. Αυτό σημαίνει γρήγορες αποφάσεις και σε θεσμικό πλαίσιο και σε συγχώνευση φορέων αλλά και στη λειτουργία ενός επιτελικού οργάνου, όπου η ΓΣΕΕ πρέπει και θα παίζει έναν σημαντικό ρόλο» τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της κατάρτισης και τόνισε ότι για πολλά χρόνια η εκπαίδευση ήταν αποξενωμένη από το χώρο της εργασίας.

Η υπουργός θα συνεχίσει τις συναντήσεις της την Παρασκευή με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο