Επικίνδυνη πτήση αεροσκάφους λόγω έντονης συζήτησης μεταξύ των δύο πιλότων
Ένα αεροπλάνο της εταιρείας Northwest Airlines που εκτελούσε πτήση από το Σαν Ντιέγο στη Μινεάπολη, με 144 επιβάτες, έχασε την επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας για πάνω από μία ώρα και παρέκκλινε από τον προορισμό του, λόγω έντονης συζήτησης που είχαν οι δύο πιλότοι.
Ένα αεροπλάνο της εταιρείας Northwest Airlines που εκτελούσε πτήση από το Σαν Ντιέγο στη Μινεάπολη, με 144 επιβάτες, έχασε την επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας για πάνω από μία ώρα και παρέκκλινε από τον προορισμό του, λόγω έντονης συζήτησης που είχαν οι δύο πιλότοι.
Όπως έγινε γνωστό από αξιωματούχους της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας Μεταφορών, οι δύο πιλότοι της πτήσης 188 στο αεροπλάνο της Airbus A320, δήλωσαν στις αρχές μετά την ασφαλή προσγείωση, ότι έχασαν τον έλεγχο της πτήσης στη διάρκεια μιας «έντονης συζήτησης για την πολιτική στις αερομεταφορές».
Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών ανακοίνωσε ότι θα εξεταστούν τα στοιχεία της πτήσης και οι συνομιλίες των πιλότων. Οι αρμόδιοι που θα κάνουν έλεγχο θέλουννα διαπιστώσουν επίσης κατά πόσο οι πιλότοι βρέθηκαν σε κατάσταση εξάντλησης.
Η εταιρεία Northwest είναι θυγατρική της Delta Air Lines, η οποία ανακοίνωσε ότι οι δύο πιλότοιδεν θα αναλάβουν άλλες πτήσεις, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Μεταφορών και η εσωτερική διερεύνηση του θέματος από τηνεταιρεία.
Το αεροπλάνο πετούσε σε ύψος 37.000 ποδών όταν έχασε την επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας επί μία ώρα και 15 λεπτά.
Στο διάστημα αυτό το αεροπλάνο βρέθηκε να πετά 150 μίλιαμακριά από τον προορισμό του και στη συνέχεια οι πιλότοι αποκατέστησαν την επικοινωνία με τους ελεγκτές και ζήτησαν άδεια να επιστρέψουν στη Μινεάπολη για προσγείωση.
Κατά την προσγείωση του αεροπλάνου επιβιβάστηκε σε αυτό δύναμη ανδρών της αστυνομίας για να ελέγξει αν είχε συμβεί κάποια αεροπειρατεία ή άλλη εγκληματική ενέργεια, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου.
Στο μεταξύ, είχαν κινητοποιηθεί και οι στρατιωτικές αρχές και είχαν τεθεί σε επιφυλακή μαχητική αεροσκάφη, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια στρατιωτική διοίκηση.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.