Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
«Εργατικοί τέλος» λέει η Sun και ψηφίζει Τόρις

«Εργατικοί τέλος» λέει η Sun και ψηφίζει Τόρις

«Μετά από 12 μακρά χρόνια στην εξουσία αυτή η κυβέρνηση έχασε το δρόμο της. Τώρα έχασε και τη στήριξη της Sun» γράφει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα του ομίλου Μέρντοχ, «αποκηρύσσοντας» τους Εργατικούς και τον Γκόρντον Μπράουν την επομένη της ομιλίας του Βρετανού πρωθυπουργού στο συνέδριο των Εργατικών.

51

«Μετά από 12 μακρά χρόνια στην εξουσία αυτή η κυβέρνηση έχασε το δρόμο της. Τώρα έχασε και τη στήριξη της Sun» γράφει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα του ομίλου Μέρντοχ «αποκηρύσσοντας» τους Εργατικούς και τον Γκόρντον Μπράουν την επομένη της ομιλίας του στο συνέδριο των Εργατικών.

Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Βρετανίας καταφέρει πλήγμα στις αγωνιώδεις προσπάθειες του Γκόρντον Μπράουν να αναστρέψει το κλίμα ανακοινώνοντας ότι εφεξής στρέφει την υποστήριξή της προς το αντιπολιτευτικό κόμμα των Συντηρητικών.

Η εφημερίδα Sun, που ανήκει στο μεγιστάνα του Τύπου Ρούπερτ Μέρντοχ, έχει γνωστό ιστορικό μεταστροφής προς τον διαφαινόμενο νικητή των εκλογών. Είχε στρέψει την υποστήριξή της προς τους Εργατικούς στις εκλογές του 1997 λίγο πριν από την πρώτη από τις τρεις διαδοχικές νίκες του Τόνι Μπλερ.

Τώρα όμως ανακοινώνει την αλλαγή πολιτικής της νωρίτερα και μάλιστα μία μόλις μέρα μετά την ομιλία του Μπράουν. «Μετά από 12 μακρά χρόνια στην εξουσία, η κυβέρνηση έχει χάσει το δρόμο της» γράφει στο κεντρικό της άρθρο η εφημερίδα, που έχει ως πρωτοσέλιδο μία φωτογραφία του Μπράουν με τίτλο «Εργατικών Αγώνας Άγονος», κάνοντας ένα λογοπαίγνιο με τον τίτλο της γνωστής κωμωδίας του Σαίξπηρ.

Από την πλευρά του, ο Γκόρντον Μπράουν αμύνθηκε δηλώνοντας στην τηλεόραση του BBC ότι είναι ο βρετανικός λαός που αποφασίζει στις εκλογές και όχι μία εφημερίδα και ότι αυτό που θέλει και περιμένει ο κόσμος από τις εφημερίδες είναι να δημοσιοποιούν τις ειδήσεις και όχι να κάνουν προπαγάνδα.

Σε πιο σκληρό τόνο ήρθε η αντίδραση της αντιπροέδρου των Εργατικών Χάριετ Χάρμαν, λέγοντας ότι «δεν θα μας φοβερίσει» η Sun.

O Βρετανός πρωθυπουργός θα πρέπει να προκηρύξει εκλογές μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο και ενώ όλες δημοσκοπήσεις δίνουν σταθερό προβάδισμα τουλάχιστον 15 ποσοστιαίων μονάδων στο κόμμα των Συντηρητικών, του οποίου ηγείται ο 42χρονος Ντέιβιντ Κάμερον.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο