Βραβεία Διασκευασμένου Σεναρίου από το ΕΚΕΒΙ
Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), απονέμει Βραβεία Διασκευασμένου Σεναρίου, για ταινίες μικρού μήκους, η απονομή των οποίων, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, στην εναρκτήρια εκδήλωση του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 2009 Ο θεσμός απευθύνεται σε νέους δημιουργούς αποσκοπώντας στην αξιοποίηση της ελληνικής λογοτεχνίας, για τη συγγραφή κινηματογραφικών σεναρίων. Οι […]
Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), απονέμει Βραβεία Διασκευασμένου Σεναρίου, για ταινίες μικρού μήκους, η απονομή των οποίων, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, στην εναρκτήρια εκδήλωση του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 2009
Ο θεσμός απευθύνεται σε νέους δημιουργούς αποσκοπώντας στην αξιοποίηση της ελληνικής λογοτεχνίας, για τη συγγραφή κινηματογραφικών σεναρίων.
Οι φετινοί υποψήφιοι κλήθηκαν να διασκευάσουν έργα από την Νεοελληνική Λογοτεχνία, για ταινία μικρού μήκους.
Η επιτροπή έκρινε όχι αποκλειστικά την πιστότητα στην πλοκή του πρωτότυπου, όσο και την απόδοση του πνεύματος των συγκεκριμένων λογοτεχνικών έργων.
• Το πρώτο βραβείο (αξίας 3.000 ευρώ), απονέμεται στον Παναγιώτη Αχουριώτη για το σενάριο του “Ο ΞΕΠΕΣΜΕΝΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ”, διασκευή από το ομώνυμο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.
Η επιτροπή εκτίμησε ιδιαίτερα τη δημιουργική επεξεργασία του διηγήματος του Παπαδιαμάντη και τη μεταφορά του στο σήμερα, τη στέρεη δομή των χαρακτήρων και την προσέγγιση του κεντρικού ήρωα του Παπαδιαμάντη από το σεναριογράφο, καθώς και την άρτια ανάπτυξη των διαλόγων του σεναρίου.
• Το δεύτερο βραβείο (αξίας 2.000 ευρώ), απονέμεται στον Αλέξανδρο Τσαντίλα για το σενάριο του “Ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ” από το διήγημα “Ο Γρασαδόρος” του Ρένου Αποστολίδη.
το ρεαλιστικό, σύγχρονο, περιβάλλον, η ατμόσφαιρα του σεναρίου, καθώς και ηικανότητα του σεναριογράφου να φτιάχνει σύγχρονους, αληθινούς, χαρακτήρες, αξιολογήθηκε πολύ θετικά από την επιτροπή.
• Το τρίτο βραβείο (αξίας 1.000 ευρώ), απονέμεται στον Στέφανο Μονδέλο για το σενάριο του “ΔΥΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΕ ΚΑΡΟΤΣΙ”, βασισμένο στο ομώνυμο εικονογραφημένο παραμύθι του Νικόλαου Ανδρικόπουλου.
Η προσπάθεια του σεναριογράφου να διασκευάσει ένα παιδικό βιβλίο, καθώς και η χρησιμοποίηση μικτών τεχνικών καθιστούν το σενάριο άξιο για ένα βραβείο.
Η επιτροπή αποτελείται από τον πρόεδρο του ΕΚΕΒΙ κ. Πέτρο Μάρκαρη, το συγγραφέα και πρ. πρόεδρο του ΕΚΕΒΙ κ. Δημήτρη Νόλλα, τη δημοσιογράφο-κριτικό κινηματογράφου κα Μαρία Κατσουνάκη και τη σκηνοθέτιδα κα Φωτεινή Σισκοπούλου.
- Το NBA στον… αστερισμό του Αντετοκούνμπο: Οι Χιτ φαβορί για την απόκτησή του (pic)
- Θεσσαλονίκη: Αναστέλλονται δρομολόγια για τρένα από και προς Σέρρες – Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες
- Κίνηση: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός και το λιμάνι του Πειραιά
- «Γάτες με φράντζες»: Μια διαφορετική performance στο Red Jasper Cabaret Theatre
- Απαγόρευση social media σε ανηλίκους: Η βασική «φωνή» αντίθεσης απέναντι στις καθολικές απαγορεύσεις
- ΣΥΡΙΖΑ καλεί ΠΑΣΟΚ για μομφή στον Μητσοτάκη – Το τριήμερο σφυροκόπημα και το ρίσκο της γαλάζιας συσπείρωσης
- Αποκαλυπτική έρευνα για το σχολείο και την κοινωνία – Στην οικογένεια (των άλλων) χρεώνουμε τη νεανική βία
- Κεφαλονιά: Η πιθανότερη αιτία θανάτου της 19χρονης – Τι λέει ο ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου στο Αργοστόλι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442