Πρόωρος αποκλεισμός για Σάφιν και Μορεσμό στο US Open
Ο Μάρατ Σάφιν, που είχε κατακτήσει το 2000 το US Open, ηττήθηκε στον πρώτο γύρο του εφετινού αμερικανικού Όπεν από τον Αυστριακό Μέλζερ με 3-1 σετ και αποχαιρέτησε άδοξα τα γκραν σλαμ. Από τον πρώτο γύρο αποκλείστηκε και η Αμελί Μορεσμό, η οποία έχασε πολύ εύκολα από την Καναδή Αλεξάντρα Βόζνιακ με 4-6, 0-6.
89
Ο Μάρατ Σάφιν είχε ανακοινώσει ότι το αμερικάνικο Όπεν θα ήταν το τελευταίο γκραν σλαμ της καριέρας του. Ο Ρώσος τενίστας, που είχε κατακτήσει το 2000 το US Open, ηττήθηκε στον πρώτο γύρο από τον Αυστριακό Μέλζερ με 3-1 σετ και αποχαιρέτησε άδοξα τα γκραν σλαμ.
Ο Σάφιν άρχισε δυνατό τον αγώνα και πήρε το πρώτο σετ με 6-1, αλλά στα επόμενα τρία έμεινε από δυνάμεις και ηττήθηκε με 4-6, 3-6, 4-6. Ο Σάφιν συμμετείχε στο αμερικανικό όπεν όντας στο Νο 58 της παγκόσμιας κατάταξης.
Εκτός από το αμερικάνικο γκραν σλαμ του 2000 ο 29άχρονος τενίστας είχε κατακτήσει και το αυστραλιανό όπεν του 2005. Ο Σάφιν έχει ανακοινώσει ότι θα αποσυρθεί στο τέλος της χρονιάς.
Από τον πρώτο γύρο αποκλείστηκε και η Αμελί Μορεσμό. Η Γαλλίδα τενίστρια έχασε πολύ εύκολα από την Καναδή Αλεξάντρα Βόζνιακ με 4-6, 0-6 και για πρώτη φορά αποκλείεται από το αμερικάνικο όπεν από τον πρώτο γύρο στις 10 συνολικά συμμετοχές της στη διοργάνωση.
Αντίθετα η Βίνους Γουίλιαμς προκρίθηκε με περίπατο στον 3ο γύρο, καθώς κέρδισε την συμπατριώτισσά της Μπέθανι Σαντς με 6-4, 6-2.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr
- Δείπνο στην Αθήνα για Σπανούλη και Μάικ Τζέιμς (pic)
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στο ΟΑΚΑ συνεχίζονται οι τελικοί της Stoiximan GBL
- Μουντιάλ 2026: Η FIFA απαγόρευσε τις… βουβουζέλες
- Χωρίς Νεϊμάρ η Βραζιλία στο φιλικό κόντρα στην Αίγυπτο
- Η καρατόμηση του Σιδηρόπουλου και οι συμπτώσεις που βγάζουν μάτια
- Diamond League Ρώμης: Στη δεύτερη θέση ο Τεντόγλου (vid)
- Παίκτης της Βιλερμπάν ο Σιλβέν Φρανσίσκο
- Μανδάς: «Νομίζω ότι ήμασταν σε αρκετά καλό επίπεδο στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-rachel-claire-5531048-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442