Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 143,5 εκατ. ευρώ προχωρά η Ασπίς Πρόνοια
Αύξηση κεφαλαίου κατά 143,5 εκατ. ευρώ με καταβολή μετρητών και έκδοση 205.000.000 νέων μετοχών με τιμή διάθεσης 1 ευρώ έκαστη, αποφάσισε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Ασπίς Πρόνοια. Η σχέση ανταλλαγής είναι 2,79 νέες μετοχές ανά μία παλαιά.
27
Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 143,5 εκατ. ευρώ με καταβολή μετρητών από τους μετόχους και έκδοση 205.000.000 νέων κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,70 ευρώ και τιμή διάθεσης 1 ευρώ εκάστης, αποφάσισε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Ασπίς Πρόνοια.
Κάθε μέτοχος θα δικαιούται να λάβει για κάθε μία παλαιά μετοχή 2,794190 νέες μετοχές με καταβολή του αναλογούντος ποσού. Το σύνολο των αντληθέντων κεφαλαίων από την αύξηση ανέρχεται σε 205 εκατ. ευρώ.
Αναλυτικά, η εταιρία είπε ότι κατά την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της συζητήθηκαν και λήφθηκαν με ποσοστό 100% οι εξής αποφάσεις :
– Ανάκληση της απόφασης, που ελήφθη στη γενική συνέλευση της 03/04/2009, για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου δια καταβολής μετρητών μέχρι ποσού 150 εκατ. ευρώ και έκδοση νέων κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών με δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων, εφαρμοζομένου του άρθρου 13α του κ.ν. 2190/1920 σε περίπτωση μερικής κάλυψης του ποσού της αύξησης.
– Να μην καταργηθεί το δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων.
– Τροποποίηση και συμπλήρωση του άρθρου 3 του καταστατικού της εταιρίας περί μετοχικού κεφαλαίου.
– Ενημέρωση για τις παραιτήσεις του αντιπροέδρου, μη εκτελεστικού μέλους του ΔΣ Επ.Λαμπαδάριου και των ανεξάρτητων, μη εκτελεστικών, μελών του ΔΣ Σπ.Φλέγγα και Κ.Καμπουρόπουλου και έγκριση της από 29/07/2009 απόφασης του ΔΣ, σύμφωνα με την οποία η διαχείριση και εκπροσώπηση της εταιρίας συνεχίσθηκε με τα εναπομένοντα μέλη του χωρίς την αντικατάσταση των ως άνω μελών, δεδομένου ότι ο αριθμός των εναπομενόντων μελών του ΔΣ υπερβαίνει το ήμισυ των εκλεγέντων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αλλαγές στα επιδόματα: Δημιουργείται ενιαίο ψηφιακό μητρώο
- Το El Niño επιστρέφει ισχυρό και θεαματικό εν μέσω κλιματικής κρίσης – Επηρεάζεται η Ελλάδα;
- Συνταγή: Κεφτεδάκια με σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης
- Φαρμακοποιοί: Πρόβλημα δημόσιας υγείας η κατ΄ οίκον διανομή φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ
- Νεκρή βρέθηκε 74χρονη στις τουαλέτες του Πολιτιστικού Κέντρου στο Άργος Ορεστικού
- Δυσαρεστημένος ο Τραμπ με την πρόταση του Ιράν αλλά την εξετάζει – Δεκάδες χώρες ζητούν το άνοιγμα του Ορμούζ
- Αίθριος ο καιρός σε όλη τη χώρα – Έως τους 27 βαθμούς η θερμοκρασία
- Βάλε το μπρόκολο στη διατροφή σου – Κάνει καλό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442