105

Οι απανταχού φίλοι του κλασικού αθλητισμού περιμένουν με ανυπομονησία την κόντρα Γιουσέιν Μπολτ – Τάισον Γκέι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου (15-23 Αυγούστου). Το ίδιο ανυπόμονος δηλώνει και ο Αμερικανός σπρίντερ, που υπερασπίζεται τα χρυσά μετάλλια τα οποία κατέκτησε στην προηγούμενη διοργάνωση (Οσάκα 2007) στα 100 και τα 200 μέτρα.

Αποδέχεται τον τίτλο του «αουτσάιντερ», καθώς γνωρίζει ότι ο Τζαμαϊκανός Μπολτ μοιάζει ασυναγώνιστος. Ωστόσο, ο Γκέι υποστηρίζει:

«Δεν πιστεύω πως είναι πολύ ανώτερός μου. Πραγματικά ανυπομονώ και νομίζω πως οι κούρσες μας θα είναι από τις καλύτερες στην ιστορία του στίβου».

Ο Τάισον Γκέι θα γιορτάσει τα 27α γενέθλιά του λίγες ημέρες πριν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (9 Αυγούστου) και είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος, παρά το πρόσφατο πρόβλημα που αντιμετωπίζει στους προσαγωγούς.

«Δεν πιστεύω ότι θα επηρεάσει την απόδοσή μου. Ξέρω ότι είμαι το αουτσάιντερ, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό όταν κάποιος συναγωνίζεται τον κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ» είπε ο Γκέι, αναφερόμενος στον Γιουσέιν Μπολτ, τον μεγάλο πρωταγωνιστή των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, με την τρία χρυσά μετάλλια (100μ., 200μ., 4Χ100μ.) και ισάριθμα παγκόσμια ρεκόρ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ