Αυτόνομη κάθοδο στις βουλευτικές εκλογές αποφάσισαν οι Οικολόγοι Πράσινοι
Την απόφαση για αυτόνομη κάθοδο στις βουλευτικές εκλογές και διαβούλευση με άλλα κόμματα στη βάση προγραμματικών θέσεων, αναλογα με το αποτέλεσμα, έλαβαν οι Οικολόγοι Πράσινοι, κατά το Συνέδριό τους, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν την Κυριακή, με την εκλογή 34 μελούς Συμβουλίου και 6μελούς Πανελλαδικής Γραμματείας.
Την απόφαση για αυτόνομη κάθοδο στις βουλευτικές εκλογές και διαβούλευση με άλλα κόμματα στη βάση προγραμματικών θέσεων, αναλογα με το αποτέλεσμα, έλαβαν οι Οικολόγοι Πράσινοι, στη διάρκεια του Συνεδρίου τους.
Οι εργασίες του 6ου τακτικού Συνεδρίου των Οικολόγων Πράσινων, ολοκληρώθηκαν την Κυριακή, με την εκλογή 34 μελούς Συμβουλίου και 6μελούς Πανελλαδικής Γραμματείας.
Η Γραμματεία είναι το κεντρικό όργανο των Οικολόγων Πράσινων και μέλη της εκλέχθηκαν οι: Κάτια Λεμπέση, Ιωάννα Κοντούλη, Μιχάλης Πετράκος, Ελεονόρα Ζώτου, Νίκος Χρυσόγελος, Γιάννης Παρασκευάς.
Δεν συμπεριλαμβάνεται ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος με δική του επιλογή, προκειμένου να αναδειχθούν άλλα στελέχη, καθώς ο ίδιος έχει θεσμικό ρόλο. Η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου έγινε αμέσως μετά τη λήξη του συνεδρίου υπό την προεδρία του κ. Τρεμόπουλου.
Στις αποφάσεις του συνεδρίου γίνεται λόγος για αυτόνομη κάθοδο των Οικολόγων Πράσινων στις βουλευτικές εκλογές, καθώς και ότι ανάλογα με το αποτέλεσμα θα είναι έτοιμοι για διαβουλεύσεις με βάση τις προγραμματικές θέσεις των κομμάτων.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.