Με διακοπή του φυσικού αερίου αν δεν πληρώσει η Ουκρανία προειδοποιεί ο Βλ.Πούτιν
Η ροή φυσικού αερίου προς την Ευρώπη ενδέχεται να διακοπεί και πάλι από το τέλος Ιουνίου ή τις αρχές Ιουλίου αν η Ουκρανία δεν αποπληρώσει τις οφειλές προς τη Ρωσία, προειδοποιεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Η Gazprom, εξήγησε, «θα παράσχει τη ποσότητα φυσικού αερίου για την οποία έχει προπληρωθεί».
95
Η ροή φυσικού αερίου προς την Ευρώπη ενδέχεται να διακοπεί και πάλι από το τέλος Ιουνίου ή τις αρχές Ιουλίου αν η Ουκρανία δεν αποπληρώσει τις οφειλές προς τη Ρωσία, προειδοποιεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Η Gazprom, εξήγησε ο Ρώσος πρωθυπουργός, «θα παράσχει τη ποσότητα φυσικού αερίου για την οποία έχει προπληρωθεί».
Πρόσθεσε ότι «χωρίς τη ροή φυσικού αερίου προς τις αποθήκες, η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να επιβιώσει και θα αναγκαστεί να πάρει το αέριο που προορίζεται για την Ευρώπη», κάτι που προέβλεψε ότι θα συμβεί στο τέλος Ιουνίου ή τις αρχές Ιουλίου.
Η αντιπαράθεση των δύο χωρών, της Ρωσίας και της Ουκρανίας, για το φυσικό αέριο πήρε μεγάλες διαστάσεις στις αρχές του χρόνου όταν η Gazprom διέκοψε τη ροή φυσικού αερίου προς την Ουκρανία με αποτέλεσμα να διαταραχτεί η ροή και προς τη δυτική Ευρώπη αφού οι αγωγοί περνούν μέσα από ουκρανικό έδαφος.
Μετά από μακρές διαπραγματεύσεις, με τη μεσολάβηση και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ρωσία επανέλαβε τον εφοδιασμό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- HSBC: Το πληθωριστικό κύμα δεν τέλειωσε, μάλλον…
- Εντείνεται η κούρσα Μπέζος – Μασκ για το διάστημα
- Πώς μπορεί η άσκηση να επηρεάσει τη δουλειά μας;
- Βροχερός ο καιρός την Πέμπτη – Τι θα γίνει στην Αττική
- Πόλεμος στο Ιράν: Πώς «τρώει» τα θεμέλια της ευρωπαϊκής παραγωγής τροφίμων και οχημάτων
- Νοιώθεις πάντα ότι βρίσκεσαι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης; Ίσως πρέπει να σταματήσεις να καταστροφολογείς
- Τι είναι το κίνημα Chabad-Lubavitch με το οποίο συνδέθηκε το όνομα του Τζέφρι Έπσταϊν;
- Ξέχνα την απιστία: Αυτός είναι ο Νο1 λόγος που ένα ζευγάρι μπορεί να πάρει διαζύγιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442