Νεκρός στο κελί του βρέθηκε κρατούμενος στις φυλακές Μαλανδρίνου
Νεκρός στο κελί του στις φυλακές Μαλανδρίνου βρέθηκε ένας 34χρονος από την Αλβανία. Ο νεαρός βρέθηκε απαγχονισμένος στη τουαλέτα του κελιού του. Μεσαιωνικές συνθήκες κράτησης και ποινές που αποκλείουν τις άδειες που δικαιούνται οι έγκλειστοι καταγγέλλει η Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των κρατουμένων.
Νεκρός στο κελί του στις φυλακές του Μαλανδρίνου βρέθηκε ένας 34χρονος από την Αλβανία. Ο νεαρός βρέθηκε απαγχονισμένος στη τουαλέτα του κελιού του.
Με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των κρατουμένων κάνει λόγο για μεσαιωνικές συνθήκες κράτησης.
«Οι μεσαιωνικές συνθήκες κράτησης, αλλά και οι πειθαρχικές ποινές που αποκλείουν τους κρατούμενους από τις άδειες που δικαιούνται και αποτελούν και το μόνο τρόπο σταδιακής επανένταξής τους στην κοινωνία, οδηγούν στην απελπισία και μερικές φορές στο θάνατο».
Αναφέρεται ακόμη στη δέσμευση του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι το νομοσχέδιο που ρυθμίζει μεταξύ άλλων και θέματα κρατουμένων θα συζητηθεί μετά τις ευρωεκλογές στα θερινά τμήματα της Βουλής.
«Είναι σημαντική η δέσμευση του υπουργείου ότι θα περάσει το νομοσχέδιο στο θερινό τμήμα της Βουλής, αλλά σημαντικότερο είναι να δεσμευτεί και δημόσια στην κοινωνία, γιατί όλοι μας έχουμε χορτάσει από υποσχέσεις της κυβέρνησης, οι οποίες όμως, δεν τηρούνται», καταλήγει η Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των κρατουμένων.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.