Υπογράφηκε η σύμβαση για την απόδοση οφειλών του Δημοσίου στους ΟΤΑ
Υπογράφηκε από τους υφυπουργούς Οικονομίας Ν.Λέγκα, Εσωτερικών Αθ.Νάκο και τον πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ Ν.Κακλαμάνη η προγραμματική σύμβαση για την -μετρητοίς και σε οχτώ ετήσιες ισόποσες δόσεις- απόδοση οφειλών του Δημοσίου προς τους ΟΤΑ, ύψους 1.711 εκατ. ευρώ. Η πρώτη δόση στις 31 Μαΐου.
Υπογράφηκε την Παρασκευή από τους υφυπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών Ν.Λέγκα, Εσωτερικών Αθ.Νάκο και τον πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ Ν.Κακλαμάνη η προγραμματική σύμβαση για την -μετρητοίς και σε οχτώ ετήσιες ισόποσες δόσεις- απόδοση οφειλών του ελληνικού δημοσίου προς τους ΟΤΑ, ύψους 1.711 εκατ. ευρώ.
Η πρώτη από τις οκτώ δόσεις, όπως ανακοίνωσε ο κ. Λέγκας, οδεύει ήδη προς πληρωμή και θα εκταμιευτεί στις 31 Μαΐου, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση. Οι υπόλοιπες επτά θα καταβάλλονται την 31η Ιανουαρίου κάθε έτους για τα επόμενα επτά χρόνια.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Νικήτας Κακλαμάνης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίλυση σειράς οικονομικών αιτημάτων της αυτοδιοίκησης, επισημαίνοντας ωστόσο πως «αυτό δε σημαίνει ότι έχουν ικανοποιηθεί όλα τα αιτήματά μας και ότι θα πάψουμε να διεκδικούμε από τις εκάστοτε κυβερνήσεις αυτά που πιστεύουμε ότι μας ανήκουν».
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι με αυτήν την εξέλιξη «οι ταραγμένες σχέσεις που υπήρχαν επί σειρά ετών μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της εκάστοτε κυβέρνησης, έχουν εξομαλυνθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.