Σχέδια αντιμετώπισης της νέας γρίπης καταστρώνουν οι αρμόδιοι φορείς
Αθήνα: Επί ποδός βρίσκονται το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) προκειμένου να αντιμετωπιστεί η περίπτωση επιδημίας από τον ιό της νέας γρίπης, κυρίως μετά το καλοκαίρι.
Αθήνα: Επί ποδός βρίσκονται το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) προκειμένου να αντιμετωπιστεί η περίπτωση επιδημίας από τον ιό της νέας γρίπης, κυρίως μετά το καλοκαίρι.
Σύμφωνα με το Βήμα, στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων χθες, Τετάρτη, ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ Π. Ευσταθίου ανέφερε ότι στη χειρότερη περίπτωση -αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα- ενδέχεται να νοσήσει το 60% του ελληνικού πληθυσμού. Το λιγότερο κακό σενάριο αναλύει την πιθανότητα να πληγεί το 40% του πληθυσμού και στην καλύτερη περίπτωση το 15% του πληθυσμού.
Η ανησυχία των ειδικών εστιάζεται πάντως στο επόμενο κρούσμα, ελπίζοντας ότι δεν θα αφορά εσωτερική διασπορά του ιού. Τονίζουν ωστόσο ότι οι πολίτες δεν πρέπει να πανικοβάλλονται.
Ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ δήλωσε ότι η χώρα μας έχει αντι-ιικά ώστε να καλυφθούν 1,450 εκατ. άτομα, δηλαδή περίπου το 14% του πληθυσμού, και τόνισε ότι ως τον Σεπτέμβριο το ποσοστό αναμένεται να φθάσει στο 20%. Ακόμη συνέστησε το φθινόπωρο, εκτός από τις ευπαθείς ομάδες που εμβολιάζονται για την κοινή γρίπη, το εμβόλιο να κάνουν και οι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία, πλοία, παιδικούς σταθμούς κ.ά.
Ανάλογα με το σενάριο θα ενεργοποιούνται και οι αντίστοιχες παράμετροι, οι οποίες περιλαμβάνουν κλείσιμο σχολείων, δημόσιων χώρων (θέατρα, κινηματογράφοι) κ.ά. Για παράδειγμα, αν κλείσουν τα σχολεία η μεταδοτικότητα της νόσου μπορεί να μειωθεί από 80% σε 20%.
health.in.gr
- Σάκκαρη: «Βλέπω ξανά τη Μαρία που ήξερα – Προσπαθώ να επιστρέψω στην κορυφή»
- Μπαρτζώκας: «Όταν παίζουμε όλοι μαζί, είμαστε πολύ δυνατοί»
- O Ζελένσκι τα παίζει όλα για όλα – Δεν θα κλείσουμε συμφωνία ανεξαρτήτως όρων
- Τσιτσιπάς: «Απογοητευμένος με το σερβίς μου, θετικό είναι πως δεν νιώθω καθόλου πόνο»
- Η Μάργκαρετ Κουάλεϊ φοβόταν ότι «οι γυναίκες στη βιομηχανία θα με μισούσαν και οι άντρες θα μου έκαναν κακό»
- Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας 92-86: Με τριπλέτα «φωτιά» οι Πειραιώτες!
- Συντηρεί την κόντρα με τον Γεωργιάδη η Κωνσταντοπούλου και φτάνει μέχρι τον Χρυσοχοΐδη
- Καρκίνος στην ΕΕ: Αύξηση των κρουσμάτων σε ολόκληρη την Ένωση, καθώς οι δαπάνες για την υγεία αυξάνονται
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/bernard-WQChxc_ZPE4-unsplash-315x220.jpg)












































![Πρέπει να συμφωνήσουμε με το Ιράν αλλιώς θα γίνει πολύ τραυματικό για αυτούς, λέει ο Τραμπ [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/2026-02-12T191336Z_264098808_RC2JKJAS38F8_RTRMADP_5_USA-TRUMP-315x220.jpg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442