Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Εθνικά θέματα και ΟΑΣE στη συνάντηση Μπακογιάννη με το Νο2 του Στ.Ντιπάρτμεντ

Εθνικά θέματα και ΟΑΣE στη συνάντηση Μπακογιάννη με το Νο2 του Στ.Ντιπάρτμεντ

To σύνολο των θεμάτων που απασχολούν την ελληνική διπλωματία, αλλά και τη διεθνή πολιτική σκηνή συζήτησαν η υπουργός Εξωτερικών με το Νο2 του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζ.Στάινμπεργκ. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο Κυπριακό, το θέμα της ΠΓΔΜ, τις εξελίξεις στον ΟΑΣΕ και το θέμα της βίζας.

30

To σύνολο των θεμάτων που απασχολούν την ελληνική διπλωματία, αλλά και τη διεθνή πολιτική σκηνή συζήτησαν η υπουργός Εξωτερικών Ν. Μπακογιάννη με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζέιμς Στάινμπεργκ. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο Κυπριακό, αλλά και στις εξελίξεις στον ΟΑΣΕ.

«Συζητήσαμε τις εξελίξεις στον ΟΑΣΕ και τους στόχους της ελληνικής προεδρίας. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τα Βαλκάνια αναλυτικά και την ονομασία της ΠΓΔΜ, για τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό» είπε η υπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Στάινμπεργκ, ο οποίος μετά την Αθήνα επισκέπτεται τα Σκόπια, είπε ότι η συζήτηση απηχεί τις βαθιές σχέσεις στο πλαίσιο της κυβέρνησης Ομπάμα και ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Σχετικά με το θέμα της κατάργησης της βίζας που χρειάζονται οι Έλληνες πολίτες για το ταξίδι στις ΗΠΑ, ο κ. Στάινμπεργκ εξέφρασε την ελπίδα ότι «πολύ σύντομα θα έχει ευτυχή κατάληξη».

Τέλος, υπογράμμισε την ελληνική συνεισφορά στο Αφγανιστάν και στο ΝΑΤΟ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο