Δευτέρα 20 Απριλίου 2026
weather-icon 18o
Αυστηρότερες ποινές και αστυνόμευση των γηπέδων αποφάσισε η Σούπερ Λιγκ

Αυστηρότερες ποινές και αστυνόμευση των γηπέδων αποφάσισε η Σούπερ Λιγκ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ απέρριψε την πρόταση του Πανσερραϊκού για αύξηση των ομάδων σε 18 από την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Η Λίγκα παρουσιάστηκε έτοιμη να αναλάβει την αστυνόμευση των αγωνιστικών χώρων, ενώ εξετάσθηκε η επαναφορά της ποινής κεκλεισμένων των θυρών. Βραβείο fair play στον Εργοτέλη.

89

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ απέρριψε την πρόταση του Πανσερραϊκού για αύξηση των ομάδων σε 18 από την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Όπως χαρακτηριστικά εξήγησε ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Κώστας Πηλαδάκης:

«Οι κανόνες πρέπει να τίθενται πριν από το παιχνίδι για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος, δηλαδή πριν από την έναρξη της σεζόν. Η αναδιάρθρωση θα εξεταστεί, όπως και η πρόταση της Ξάνθης, στη συνέχεια. Αλλωστε, σύμφωνα με τον ΚΑΠ, όποια αλλαγή γίνει ισχύει από τη μεθεπόμενη σεζόν και όχι από την τρέχουσα».

Επίσης, τόνισε πως γίνονται οι απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να μην υπάρχει αστυνομία μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, ενώ η πρόταση της ΠΑΕ Ξάνθη θα συζητηθεί σε επόμενο ΔΣ.

Όσον αφορά στο θέμα της αστυνομίας, ο Κώστας Πηλαδάκης εξέφρασε την ετοιμότητα της Σούπερ Λιγκξ να αναλάβει την ευθύνη της… αστυνόμευσης των αγωνιστικών χώρων.

«Είμαστε έτοιμοι να αποχωρήσει η αστυνομία από τα γήπεδα. Παίρνουμε την περαιτέρω ευθύνη» τόνισε, συμπληρώνοντας ότι εξουσιοδοτήθηκε από το ΔΣ, ώστε να γίνουν οι αρμόδιες κινήσεις προς το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης για να φύγει η αστυνομία από τους αγωνιστικούς χώρους και ότι το ποσοστό που πήγαινε στην αστυνομία, πλέον θα χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση του φαινομένου.

Στην διαδικασία ψηφοφορίας της πρότασης της ΠΑΕ Πανσερραϊκός, όλες οι ΠΑΕ την καταψήφισαν, εκτός των ΟΦΗ, Πανσερραϊκού, αλλά και της ΕΠΟ, οι οποίες ψήφισαν λευκό.

Παράλληλα, άλλο ένα θέμα που συζητήθηκε ήταν να υπάρχει μεγαλύτερη αυστηρότητα στις ποινές των ΠΑΕ και την επαναφορά της ποινής κεκλεισμένων των θυρών.

Οι ΠΑΕ εμφανίστηκαν αρνητικές σχετικά με την πληρωμή των εξόδων που απαιτούνται για την εγκατάσταση των απαραίτητων μηχανισμών για την εφαρμογή του συστήματος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Το βραβείο fair play στον Εργοτέλη

Ο Εργοτέλης είναι η ομάδα που κέρδισε το πρώτο βραβείο fair play για τη φετινή σεζόν στη Σούπερ Λίγκα, όπως αυτό αποφασίστηκε από τη Λίγκα.

Η ομάδα του Ηρακλείου επιβραβεύτηκε για το ήθος των παικτών της, οι οποίοι τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο το ευ αγωνίζεσθαι, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι υπέπεσαν στα λιγότερα φάουλ από τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ. Παράλληλα, οι ποδοσφαιριστές του Εργοτέλη αντίκρισαν 77 κίτρινες και τρεις κόκκινες κάρτες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Απριλίου 2026
Cookies