Νίκησε τη Ναντ και εξακολουθεί να ελπίζει η Λιόν για το όγδοο συνεχόμενο
Η Λιόν επικράτησε με 3-0 της Ναντ στο «Ζερλάν», στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 35ης αγωνιστικής του Championnat, και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες της για την κατάκτηση του όγδοου συνεχόμενου πρωταθλήματος Γαλλίας.
Η Λιόν επικράτησε με 3-0 της Ναντ στο «Ζερλάν», στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 35ης αγωνιστικής του Championnat, και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες της για την κατάκτηση του όγδοου συνεχόμενου πρωταθλήματος Γαλλίας.
Μετά από αυτή την νίκη, η ομάδα του Κλοντ Πιέλ βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας 64 βαθμούς, τέσσερις λιγότερους από Μαρσέιγ και Μπορντό, οι οποίες όμως έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.
Η Λιόν ξεκίνησε επιθετικά την αναμέτρηση, θέλοντας να «καθαρίσει» την υπόθεση νίκη από το πρώτο ημίχρονο. Η πίεση των γηπεδούχων είχε αποτέλεσμα, καθώς μόλις στο 7 κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, με τον Μακούν.
Ο Ζουνίνιο επιχείρησε την σέντρα από δεξιά, ο Εντερσον βρήκε με κεφαλιά πάσα τον Μακούν, ο οποίος έστειλε με το κεφάλι την μπάλα στα δίχτυα της Ναντ, για το 1-0 της Λιόν.
Στο 34 ο Καμερουνέζος επιθετικός ξαναχτύπησε, κάνοντας δύο τα τέρματα της Λιόν και τα προσωπικά του. Μετά από μία υποδειγματική αντεπίθεση, ο Ντελγκάδο πάσαρε από πλάγια θέση στον Μακούν, ο οποίος σε κενό τέρμα δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0 για τους γηπεδούχους. Αυτό ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.
Κακό ήταν το θέαμα στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα, με την Λιόν να διατηρεί εύκολα το υπέρ της 2-0 και την Νάντ να μην μπορεί να δημιουργήσει τον παραμικρό κίνδυνο μπροστά στην εστία των γηπεδούχων.
Στο 79, οι γηπεδούχοι «κλείδωσαν» το πολύτιμο τρίποντο, με σκόρερ τον Μουνιέ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σέλστρεμ, ο Μουνιέ ανενόχλητος πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας και έγραψε το 3-0, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα.
Έτσι, η Λιόν επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά από τέσσερις αγωνιστικές, μείωσε την απόσταση της από την κορυφή στους τέσσερις βαθμούς και περιμένει τα αποτελέσματα της Μαρσέιγ (δοκιμάζεται στην έδρα της Νις) και της Μπορντό (θα φιλοξενηθεί από την Βαλενσιέν). Από την άλλη πλευρά, τα πράγματα έγιναν δυσκολότερα για την Ναντ, η οποία παρέμεινε στους 33 βαθμούς και κινδυνεύει πολύ σοβαρά με υποβιβασμό.
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.
Οι Θάντερ επικράτησαν άνετα των Σανς με 119-84 και έκαναν το 1-0 στη σειρά των playoffs – Έκπληξη από τους Ορλάντο Μάτζικ που έφυγαν με το «διπλό» από την έδρα των Πίστονς (112-101)
Η 2η αγωνιστική της Super League ολοκληρώθηκε, η ΑΕΚ παραμένει στο +5 από τον Ολυμπιακό και το Football Meets Data παρουσίασε το γράφημα με τη διακύμανση στην κορυφή της βαθμολογίας.