Πυρά κατά της κυβέρνησης από Αριστερά και ΛΑΟΣ στη συζήτηση για τη νεολαία
Τα δικά τους μηνύματα προς τους νέους έστειλαν ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ στη συζήτηση για τη νεολαία, εκτοξεύοντας παράλληλα πυρά στην κυβέρνηση. Εξωκοινοβουλευτικό κόμμα χαρακτήρισε τη ΝΔ ο Αλ.Αλαβάνος, ενώ για πολιτική απαξίωση έκανε λόγο ο Γ.Καρατζαφέρης.
Τα δικά τους μηνύματα προς τους νέους έστειλανη Αλέκα Παπαρήγα, ο Αλέκος Αλαβάνος και ο Γιώργος Καρατζαφέρης, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη νεολαία. Παράλληλα άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ.
Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα -με πρωτοβουλία της οποίας έγινε η συζήτηση- τόνισε ότι το κόμμα της πιστεύει στη νεολαία και το κίνημα, αλλά δεν την κολάκευσε ποτέ.
«Τα ταξικά χαρακτηριστικά της νεολαίας δεν μπορούν να ισοπεδωθούν στην ηλικιακή ομοιομορφία» είπε και ανέφερε ότι το κόστος των εκπαιδευτικών αναγκών για μία λαϊκή οικογένεια ανέρχεται σε 4,5 δισ. ευρώ για το 2008.
Η κ. Παπαρήγα ζήτησε ουσιαστική στήριξη του άνεργου και δωρεάν λαϊκή παιδεία, και όχι απλά δημόσια, γιατί όπως είπε, τη δημόσια την έχει πληρώσει ακριβά μέχρι σήμερα η λαϊκή οικογένεια.
Η ίδια εμφανίστηκε κατά του δικομματισμού, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότιΠΑΣΟΚ και ΝΔ ενόψει ευρωεκλογών έχουν βάλει «παραβάν στο χθες» για τις αντιλαϊκές πολιτικές τους.
Επέκρινε δε τον ΣΥΡΙΖΑ κυρίως για τη στάση του στο θέμα των ναρκωτικών, υποστηρίζοντας ότι αυτό δεν μπορεί να «ψυχιατρικοποιείται».
Με τη σειρά του ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, έκανε λόγο για «κρίση εμπιστοσύνης, αποστασιοποίησης, αποξένωσης και αδιαφορίας ανάμεσα στους νέους και στους πολιτικούς θεσμούς», τονίζοντας ότι στις ευρωεκλογές πρέπει να μιλήσει η νεολαία και να υπάρξει αλλαγή του τοπίου.
«Φοβάμαι ότι η κατάσταση με τη νεολαία επιδεινώνεται και θα επιδεινώνεται. Είναι ανάγκη να μπορεί το παιδί να παίρνει και να μην οδηγείται στη σκιά. Πρέπει να μπορέσουμε να δώσουμε μια άλλη προοπτική αυτή που αξίζει η νέα γενιά» ανέφερε ο κ.Αλαβάνος.
«Τι έχει η νεολαία; Γιατί φοβίζει, απωθεί; Οι διάδρομοι βουίζουν και συζητάνε πάλι σκάνδαλο. Στο όνομα της νεολαίας ας δώσουμε διέξοδο ας κάνουμε κάτι συγκεκριμένο και να μην μένουμε στη γενική διάθεση», πρόσθεσε.
Έμμεσες αιχμές άφησε ο κ.Αλαβάνος και για τη στάση της ΝΔ να απουσιάσει από τη συζήτηση για την Προανακριτική για τη δεύτερη υπόθεση Παυλίδη. «Χαίρομαι που σας βλέπω»-τόνισε-«γιατί μερικές φορές είχαμε την αίσθηση ότι η ΝΔ είναι εξωκοινοβουλευτικό κόμμα».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ.Καρατζαφέρης, έκανε λόγο για πολιτική απαξία και αναφέρθηκε στα μηνύματα που λαμβάνει ένας νέος 20 ετών, κάνοντας αναδρομή στην παρελθούσα περίοδο και διεκτραγωδώντας την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επεσήμανε την απαίτηση των νέων για «σοβαρότητα, σταράτες και ξεκάθαρες κουβέντες» εκ μέρους των πολιτικών, «για λύσεις και προτάσεις» ώστε να μπορέσουν να παραμείνουν στις επαρχίες τους, ώστε να «κρατηθούν ζωντανοί», ενώ τόνισε ότι οι νέοι δεν βρίσκουν οράματα και καταλήγουν αλλού.