Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Παρατείνεται η αγωνία στο θέμα Παυλίδη με φόντο νέους καταθέσεις και νέα Επιτροπή

Παρατείνεται η αγωνία στο θέμα Παυλίδη με φόντο νέους καταθέσεις και νέα Επιτροπή

To αίτημα για σύσταση νέας Προανακριτικής Επιτροπής για τον Αρ.Παυλίδη, αλλά και η εκ νέου εξέταση μαρτύρων στην υπόθεση του διαμερίσματος της κόρης του πρώην υπουργού οδηγούν σε αναβολή της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια. Έτσι δίνεται η ευκαιρία για άσκηση νέων πιέσεων στον βουλευτή προκειμένου να παραιτηθεί.

28

To αίτημα για σύσταση νέας Προανακριτικής Επιτροπής για τον Αριστοτέλη Παυλίδη, αλλά και η εκ νέου εξέταση μαρτύρων στην υπόθεση του διαμερίσματος της κόρης του πρώην υπουργού οδηγούν σε αναβολή της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια.

Συγκεκριμένα, αίτημα σύστασης νέας Προανακριτικής Επιτροπής πρόκειται να καταθέσει το ΠΑΣΟΚ και θα αφορά στις άγονες γραμμές της Δωδεκανήσου.

Ήδη, η νέα δικογραφία βρίσκεται στη Βουλή, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Σώματος Δημήτρης Σιούφας.

Την Τρίτη συνεδριάζει εκ νέου η Προανακριτική Επιτροπή, ενώπιον της οποίας θα καταθέσουν ο αδελφός του πρώην υπουργού, οι εμπειρογνώμονες της Τράπεζας της Ελλάδος και ο επιχειρηματίας Κλ.Ρούτσης.

Κατά το ΠΑΣΟΚ ο επιχειρηματίας αποτελεί πρόσωπο-«κλειδί» στην υπόθεση, αφού εμφανίζεται να καταθέτει από το 2002 έως το 2008 μικροποσά στο λογαριασμό του αδελφού του Αρ.Παυλίδη.

Οι καταθέσεις γίνονταν σπαστά ανά 6μηνο και στη συνέχεια ανά τρίμηνο και τετράμηνο. Τα ποσά ήταν μικρά, ώστε να αποφεύγεται ο έλεγχος.

Υπενθυμίζεται ότι από τον τροφοδότη λογαριασμό του αδελφού του κ. Παυλίδη έγινε η ανάληψη του ποσού των 210 χιλιάδων ευρώ για την αγορά του ακινήτου της κόρης του υπουργού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής η ψηφοφορία για την παραπομπή ή μη του πρώην υπουργού Αιγαίου αναμένεται πλέον την ερχόμενη εβδομάδα, πιθανότητα στις 4 Μαΐου.

Η παράταση δίνει τη δυνατότητα να ασκηθούν νέες πιέσεις από πλευράς ΝΔ, ώστε τελικά ο βουλευτής να αποχωρήσει από το Κοινοβούλιο.

Ήδη, ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης δήλωσε στον Alpha 989 ότι ο κ. Παυλίδης θα έπρεπε να παραιτηθεί.

Για «πάρτυ καταθέσεων δορυφορικά του κ. Παυλίδη» έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής Μαργαρίτης Τζίμας, ο οποίος μίλησε σε πρωινή εκπομπή του Mega.

Την παραίτηση Παυλίδη, εφόσον τελικά παραπεμφθεί ζητά και η κοινή γνώμη, σύμφωνατουλάχιστον με τη δημοσκόπηση της GPO που παρουσίασε το Mega.

Δείτε τη δημοσκόπηση

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο