Δημοκρατία και διαφάνεια οι στόχοι των σοσιαλιστών στις εκλογές, λέει ο Γ.Παπανδρέου
Οι σοσιαλιστές «παλεύουμε για ένα άλλο πολιτικό σύστημα, Δημοκρατίας και διαφάνειας, που δεν αιχμαλωτίζεται [..] Καταπολεμά την διαφθορά και υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον» δήλωσε ο Γ.Παπανδρέου από την Τουλούζη, όπου εγκαινιάστηκε η εκστρατεία των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για τις ευρωεκλογές.
37
Οι σοσιαλιστές «παλεύουμε για ένα άλλο πολιτικό σύστημα, Δημοκρατίας και διαφάνειας, που δεν εγκλωβίζεται, δεν αιχμαλωτίζεται από τα μεγάλα συμφέροντα, από την διαφθορά. Καταπολεμά την διαφθορά και υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και μόνον» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.
Ο κ. Παπανδρέου, με την ιδιότητα του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, βρίσκεται στην Τουλούζη, όπου εγκαινιάστηκε η εκστρατεία του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ) για τις ευρωεκλογές.
«Εμείς εγγυόμαστε μια ευνομούμενη Πολιτεία, που βάζει το κράτος και την αγορά να υπηρετούν μόνο τον άνθρωπο» τονίζοντας: «Εμείς, οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές, παλεύουμε για ένα άλλο πρότυπο ανάπτυξης, αυτό της πράσινης ανάπτυξης, που εγγυάται δουλειές για τους νέους, ευημερία και κοινωνική δικαιοσύνη για όλους».
Βασικός στόχος των Ευρωπαίων σοσιαλιστών, όπως αποφασίσθηκε στη Σύνοδο της Μαδρίτης τον περασμένο Δεκέμβριο, είναι η δημιουργία 20 εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια.
Έμφαση θα δοθεί στην κοινωνική πολιτική, η οποία θα αντιπαραταχθεί στον εκφυλισμό του κοινωνικού κράτους, ενώ θα προβληθούν και οι βασικές αρχές των σοσιαλιστών για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, οι οποίες στηρίζονται στην ενίσχυση των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, όπως και τον έλεγχο του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αντί της σημερινής ασυδοσίας του.
Στην ατζέντα των σοσιαλιστών υπάρχουν τρία σημαντικά ζητήματα, τα οποία, ούτως ή άλλως, θα τεθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον επόμενο χρόνο. Αυτά είναι:
* Η αναθεώρηση της στρατηγικής της Λισσαβόνας, στο πλαίσιο της οποίας θα συζητηθεί η κοινωνική πολιτική και η αλλαγή του Συμφώνου Σταθερότητας.
* Η επαναφορά της Συνταγματικής Συνθήκης, ύστερα και από την ψηφοφορία στην Ιρλανδία, η οποία αυτή τη φορά αναμένεται να δώσει θετικό αποτέλεσμα.
* Η συζήτηση για τη Συμφωνία της Μπολόνια, η οποία αφορά στην ενοποίηση της εκπαίδευσης μετά το Λύκειο, θέμα στο οποίο οι σοσιαλιστές δίνουν ιδιαίτερη σημασία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γεμάτες με τοξικές στρατιωτικές βάσεις οι ΗΠΑ – Χιλιάδες στρατιωτικοί μολυσμένοι
- Στρατιωτικές δαπάνες: η νέα πραγματικότητα της ΕΕ
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)
























![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)






























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442