Τα μέτρα κατά της εγκληματικότητας στρέφονται κατά του λαϊκού κινήματος, λέει το ΚΚΕ
Eπίθεση στην κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ για τον προσανατολισμό τους αναφορικά με τα φαινόμενα εγκληματικότητας και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται την πάταξή της, εξαπέλυσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στην Βουλή. Η ίδια εξαπέλυσε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι κάνει βήματα για την ποινικοποίηση της κομμουνιστικής ιδεολογίας.
Eπίθεση στην κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ για τον προσανατολισμό τους αναφορικά με τα φαινόμενα εγκληματικότητας και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται την πάταξή της, εξαπέλυσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στην Βουλή.
Όπως είπε, η ομιλία του πρωθυπουργού ήταν αποκαλυπτική ως προς τον προσανατολισμό της και ανάλογος ήταν ο προσανατολισμός της ομιλίας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
«Η προσοχή συγκεντρώθηκε σε αυτό που οι εγκληματολόγοι λένε μικρή και παραδοσιακή εγκληματικότητα, η βία συνδέθηκε με την φτώχεια, την ανεργία, τα θύματα της κρίσης, την τοξικοεξάρτηση, γενικά δηλαδή με την φτωχολογιά και το λαό. Όχι πως δεν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα εγκληματικότητας» είπε.
Συμπλήρωσε μάλιστα πως «συζητάμε για τη βία των κάτω. Ποιος θα μιλήσει για τη βία των πάνω;».
«Το θέμα της εγκληματικότητας βεβαίως υπάρχει. Δεν λύνεται, όμως, με την ένταση της κρατικής καταστολής, ούτε με τα πιο σύγχρονα μέσα της αστυνομίας, ούτε με το να σταματήσουμε τα καρτοκινητά, που δεν φαίνεται ο ιδιοκτήτης τους»,τόνισε η κα Αλέκα Παπαρήγα.
Η ίδια είπε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν έχουν στόχο την κατάργηση της διάκρισης «εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια», την ταύτιση της ασφάλειας με διάφορες μορφές πάλης που χρησιμοποιεί το λαϊκό κίνημα ή που χρησιμοποιεί η κάθε κυβέρνηση για να χτυπήσει το λαϊκό κίνημα.
Καταφέρθηκε επίσης κατά των μηχανισμών συμμετοχής του λαού ως πληροφοριοδότη: «αυτά τα Συμβούλια της παραβατικότητας και της συμμετοχής των πολιτών που βεβαίως δεν έγιναν επί ΝΔ, υπάρχαν επί ΠΑΣΟΚ είναι οι σύγχρονοι ρουφιάνοι» είπε χαρακτηριστικά.
Επίσης εξέφρασε τη διαφωνία της με την ποινικοποίηση της κουκούλας, ενώ κατά του ΠΑΣΟΚ για τα βήματα που έχει κάνει ώστε να ποινικοποιηθεί η κομμουνιστική ιδεολογία.
Καταληκτικά η κα Παπαρήγα ζήτησε να πάρει πίσω η κυβέρνηση τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν και χαρακτήρισε προσχήματα για την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου αυτά που γίνονται στο πανεπιστήμιο της Μακεδονίας.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.