«Απτά αποτελέσματα» ζητούν από τη G20 Μέρκελ και Σαρκοζί
Μέρκελ και Σαρκοζί κατερχόμενοι με κοινό μέτωπο στη Σύνοδο του Λονδίνου ζητούν «να έχει σαφή αποτελέσματα στην οικονομία». Oι δύο ηγέτες ξεκαθάρισαν ότι η Γαλλία και η Γερμανία «θα μιλήσουν με μία φωνή». Συναίνεση ζητά ο Μπαράκ Ομπάμα, ενώ η Σύνοδος στιγματίζεται από μαζικό κύμα διαδηλώσεων.
Μέρκελ και Σαρκοζί κατερχόμενοι με κοινό μέτωπο στη Σύνοδο του Λονδίνου ζητούν «να έχει σαφή αποτελέσματα στην οικονομία». Μετά τη συνάντησή τους οι δύο ηγέτες ξεκαθάρισαν ότι η Γαλλία και η Γερμανία «θα μιλήσουν με μία φωνή».
Η Γερμανίδα καγκελάριος είπε ότι προσήλθε στο Λονδίνο με εποικοδομητικό πνεύμα και πρόσθεσε: «θέλουμε αποτελέσματα που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο».
Η Γερμανία ζητά σαφή βήματα που θα περιγράφουν μία νέα αναθεωρημένη αρχιτεκτονική του οικονομικού συστήματος.
«Οι χώρες που δεν τηρούν τις συμφωνίες πρέπει να κατονομάζονται» υπογράμμισε ακόμα η Μέρκελ.
Την επιτυχία της Συνόδου ζήτησε και ο Γάλλος πρόεδρος,ο οποίος προ ημερών είχε δηλώσει ότι θα αποχωρήσει αν δεν εγκρίνονταν αυστηρότερα μέτρα εποπτείας για το χρηματοπιστωτικό σύστημα.
«Γαλλία και Γερμανία θα μιλήσουν με μία φωνή» τονίζει τώρα ο Νικολά Σαρκοζί: «απαιτούμε σαφή αποτελέσματα από το Λονδίνο». Χαρακτήρισε μάλιστα την εξεύρεση μίας νέας πολιτικής για έλεγχο των αγορών έναν «μη διαπραγματεύσιμο στόχο».
Σε συνέντευξή του στο γαλλικό ραδιόφωνο ήταν κατηγορηματικός: «δεν θα συνδεθώ με μία Σύνοδο που θα ολοκληρωθεί με ψεύτικες υποσχέσεις».
Σε ό,τι αφορά τον Μπαράκ Ομπάμα, ο Νικολά Σαρκοζί δήλωσε ότι έχει εμπιστοσύνη στον Αμερικανό πρόεδρο και πρόσθεσε ότι «είμαι σίγουρος ότι θα μας βοηθήσει και θα μας κατανοήσει».
Οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας προσήλθαν στο Λονδίνο ζητώντας μέτρα που θα επικεντρώνονται περισσότερο στην εποπτεία των αγορών και πολύ λιγότερο στην ενίσχυση με ακόμα περισσότερα χρήματα των αγορών.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.