Η συντροφιά των κατοικιδίων είναι εξίσου ευεργετική με εκείνη των ανθρώπων
Σίδνεϊ: Οσοι έχουν σπίτι τους κατοικίδιο έχουν την ίδια τύχη με εκείνους που έχουν σύντροφο: είναι πιο ευτυχισμένοι, πιο υγιείς και ζουν περισσότερα χρόνια, σύμφωνα με τον Αυστραλό ερευνητή Τιμ Ρότζερς.
Σίδνεϊ: Οσοι έχουν σπίτι τους κατοικίδιο έχουν την ίδια τύχη με εκείνους που έχουν σύντροφο: είναι πιο ευτυχισμένοι, πιο υγιείς και ζουν περισσότερα χρόνια, σύμφωνα με τον Αυστραλό ερευνητή Τιμ Ρότζερς.
Ενώ η επικρατούσα άποψη θέλει τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων να βγαίνουν περισσότερο έξω κι ως εκ τούτου να έχουν καλύτερη φυσική κατάσταση γιατί ασκούνται περισσότερο, κατά τον Δρ Ρότζερς αυτό έχει να κάνει με την ποιότητα της βόλτας και όχι απλά με τα καρδιαγγειακά οφέλη του να κρατάει κάποιος το λουρί του σκύλου.
«Οι περισσότεροι ερευνητές συμφωνούν σήμερα ότι ή αίσθηση της αισθηματικής εγγύτητας και της στήριξης που παρέχουν τα κατοικίδια, αποφορτίζει και απαλλάσσει από το άγχος τους ιδιοκτήτες τους. Φαίνεται τώρα ότι η συντροφιά των ζώων κάνει καλό στη ζωή μας σχεδόν με τον ίδιο τρόπο που κάνει η συντροφιά των ανθρώπων», εξηγεί ο Δρ Ρότζερς.
Η Σιμόν Μάερ, κτηνίατρος που εργάζεται στην οργάνωση για την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων RSPCA, έχει κι εκείνη ενδείξεις ότι ο σκύλος μπορεί όντως να είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου.
Πρόσφατη έρευνα της οργάνωσης που διεξήχθη στην Αυστραλία έδειξε ότι πάνω από ένα τρίτο των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα εγκατέλειπε ευκολότερα τον σύντροφό του παρά το κατοικίδιό του.
«Ένα εντυπωσιακό ποσοστό, της τάξης του 86.6%, απάντησε ότι θα επέλεγε το κατοικίδιό του αντί για έναν φίλο του για συγκάτοικο», είπε η Μάερ.
Μόνο το ένα τρίτο των 200 ερωτηθέντων απάντησαν στην έρευνα ότι ο σύντροφός τους τους/τις κατανοεί περισσότερο απ’ ό,τι το κατοικίδιό της. «Πράγματι, σχεδόν το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θα ήθελαν ο σύντροφός τους να ήταν σαν το κατοικίδιό τους».
Γερμ.Πρακτ
health.in.gr
- Αποθεώθηκε ξανά ο Μουζακίτης – Διάσημη ποδοσφαιρική πλατφόρμα… ανέλυσε το ταλέντο του
- Πάνω από 3 εκατ. Ευρώ για το Νοσοκομείο Ρόδου για υλικοτεχνική αναβάθμιση από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου
- ΠΑΣΟΚ για Λαζαρίδη: Ομολόγησε εκ νέου ότι δεν είχε τις τυπικές προϋποθέσεις να προσληφθεί – Να τον αποπέμψει ο πρωθυπουργός
- Λαζαρίδης: Δεν είχε πτυχίο πανεπιστημίου αλλά… δεν χρειαζόταν – «Το Μαξίμου δεν μου ζήτησε εξηγήσεις»
- Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος: Νηφάλια κρίση και βαθιά πίστη
- Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη εφ’όλης της ύλης: Η δουλειά, οι κρίσεις πανικού και η «τελεία» στη σχέση-ρουτίνα
- Οι Υποκλοπές, το ρεπορτάζ και οι δημοσιογράφοι
- Δήμος Σερβίων: Πράσινο φως για τα μάρμαρα Τρανοβάλτου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442