105

Με πρόστιμο ύψους 2.200 ευρώ τιμωρήθηκαν οι ΚΑΕ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός για τα υβριστικά συνθήματα (περιορισμένης έντασης) από μερίδα των οπαδών τους στον τελικό του Κυπέλλου της περασμένης Κυριακής (22/2) στο κλειστό του Ελληνικού. Τόσο οι «πράσινοι» όσο και οι «ερυθρόλευκοι» απαλλάχτηκαν από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ για τη ρίψη αντικειμένων εντός του αγωνιστικού χώρου.

Με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών τιμωρήθηκαν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για την απρεπή συμπεριφορά μερίδας των οπαδών τους στους αγώνες με Ολυμπιακό και Αρη αντίστοιχα, στο πλαίσιο της 19ης -εμβόλιμης- αγωνιστικής στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ.

Οι «κιτρινόμαυροι» τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό της έδρας λόγω των δύο προσωρινών διακοπών του αγώνα και την οριστική εκκένωση του γηπέδου. Ο ΠΑΟΚ συμπλήρωσε πέντε επιπλήξεις στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Άρη στην Πυλαία και ο κανονισμός προβλέπει σε αυτή την περίπτωση την ποινή της διεξαγωγής κεκλεισμένων των θυρών μίας αγωνιστικής.

Η Ένωση θα εκτίσει την ποινή στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής, όταν υποδέχεται τον Άρη στο κλειστό του Σπόρτιγκ (8 Μαρτίου), ενώ ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα υποδεχτεί χωρίς την παρουσία των φιλάθλων του την Καβάλα για την 22η αγωνιστική (21 Μαρτίου).

Επιπλέον, η ΑΕΚ καλείται να καταβάλει το ποσό των 1.350 ευρώ για τα υβριστικά συνθήματα εκτεταμένης έντασης με έγγραφη προειδοποίηση και επίπληξη.

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με συνολικό πρόστιμο 8.550 ευρώ για υβριστικά συνθήματα και δύο παρατηρήσεις που γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ