102

Σημαντική νίκη με 9-7 επί του Εθνικού μέσα στον Πειραιά πέτυχε η Χίος, στο πλαίσιο της 14ης ημέρας για την Α1 ανδρών. Παρά την απουσία του Γιώργου Φουντούλη και τον τραυματισμό του Νίκου Ντούλου, οι νησιώτες πήραν από τη δεύτερη περίοδο τα ηνία του αγώνα και δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να τους απειλήσουν, αφού προηγήθηκαν με 9-4 στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου.

Οι «κυανόλευκοι» παραμένουν στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και θα ψάξουν αλλού τους βαθμούς που τους χρειάζονται για να εξασφαλίσουν την παραμονή στην κατηγορία.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 1-4, 1-3, 3-0

Εθνικός: Ντέλας 3, Ψύχος 2, Καψοκόλης, Χατζηκυριακάκης

Χίος: Ι.Φουντούλης 4, Ντούλος 3, Κατσαούνης 2

Χανιά – ΝΟ Πατρών 8-11

Την παραμονή του στην κατηγορία εξασφάλισε ουσιαστικά το απόγευμα ο ΝΟ Πατρών, επικρατώντας 11-8 στην Κρήτη των Χανίων.

Οι Αχαιοί ξέφυγαν πέντε βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού και πλέον θα έχουν τη δυνατότητα να παλέψουν για μία θέση στην εξάδα και τα πλέι-οφ, ενώ ο ΝΟΧ παραμένει ισόβαθμος του Εθνικού στη 10η θέση και θα δώσει σκληρή μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 1-3, 2-3, 4-2

Χανιά: Βουκίσεβιτς 2, Αυγουστιανάκης 2, Κεραμιανάκης 2, Ζούφαλ, Βιζυράκης

ΝΟ Πατρών: Μερκουριάδης 3, Κολόμβος 2, Κανελλόπουλος 2, Χρόσικ 2, Κράτοσβιλ, Αλεξάντερ

ΝΕ Πατρών-Παλαιό Φάληρο 9-7

Μόνη στην πέμπτη θέση της Α1 υδατοσφαίρισης των ανδρών έμεινε η ΝΕ Πατρών, μετά τη σπουδαία εντός έδρας νίκη επί του Παλαιού Φαλήρου με 9-7, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής. Οι δύο ομάδες ήταν ισόβαθμες πριν το ματς και οι φιλοξενούμενοι φάνηκε να έχουν το πάνω χέρι για την κατάκτηση της νίκης.

Το αχαϊκό συγκρότημα, όμως, εξαπέλυσε την αντεπίθεση του στην τελευταία περίοδο και έφτασε στην τελική επικράτηση, αφήνοντας τους ηττημένους εκτός της πρώτης εξάδας.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-2, 0-2, 5-2

Τα γκολ:

ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ: Μπλάνης 3, Βουκσάνοβιτς 2, Γιάιτς 2, Στελλάτος, Μπιτσάκος

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ: Κόχειλας 3, Δικαίος, Μπάσιτς, Κόλιανιν, Γενηδούνιας

Ηρακλής-Βουλιαγμένη 3-12

Με χαρακτηριστική άνεση πέρασε η Βουλιαγμένη από τη Θεσσαλονίκη, νικώντας 12-3 τον ουραγό Ηρακλή. Οι «μπέμπηδες» επέστρεψαν στις νίκες και ανέβηκαν εκ νέου στην έκτη θέση της βαθμολογίας, ξεπερνώντας το Παλαιό Φάληρο.

Τα οκτάλεπτα: 0-2, 1-3, 0-4, 2-3

Τα γκολ:

ΗΡΑΚΛΗΣ: Γκαγκασούλης, Καρίκας, Τσάκαλος

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ: Χάτεν 3, Γούνας 3, Αναστασιάδης 2, Ελμισιάν 2, Αφρουδάκης, Χατζηδάκης

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 14-11
  
Στην τρίτη θέση παρέμεινε ο Παναθηναϊκός, καθώς επιβλήθηκε του ΠΑΟΚ με 14-11 στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» πήραν από την αρχή το προβάδισμα και δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα να φτάσουν στην τελική επικράτηση, με πρωταγωνιστή τον Μάνθο Βουλγαράκη.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 4-2, 4-3, 3-4

Τα γκολ:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βουλγαράκης 4, Κουντουδιός 3, Δερμιτζάκης 3, Ορεμπ, Καφετζόπουλος, Σιώνης, Σάριτς
ΠΑΟΚ: Αλιχανίδης 3, Παυλίδης 3, Κατρουζανάκης 2, Μπομπιέν 2, Ντούνκα

ΠΑΟΚ: Αλιχανίδης 3, Παυλίδης 3, Κατρουζανάκης 2, Μπομπιέν 2, Ντούνκα

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ