Σε δυσμενέστερες προβλέψεις για ανεργία και ανάπτυξη το 2009 στις ΗΠΑ προχωρά η Fed
Σε δραστική αναθεώρηση προς τα κάτω των εκτιμήσεων και προβλέψεων για την οικονομία των ΗΠΑ προχώρησε η Fed σε νέα έκθεσή της. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ προειδοποιεί για το μεγάλο χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για την ανάκαμψη. Στα ύψη η ανεργία, συρρίκνωση του ΑΕΠ...
95
Σε δραστική αναθεώρηση προς τα κάτω των εκτιμήσεων και προβλέψεων για την οικονομία των ΗΠΑ προχώρησε η Fed σε νέα έκθεσή της. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ προειδοποιεί για το μεγάλο χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για τηνανάκαμψη.
Για την ανάπτυξη της οικονομίας έως τα τέλη του Μαρτίου φέτος η Fed προβλέπει ρυθμό που τελικά θα είναι κατώτερος από αυτόν που είχε αρχικά ανακοινωθεί.
Σύμφωνα με τη Fed, το 2009 η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 0,5-1,3% έναντι περιορισμένης κάμψης κατά 0,2% ή ελαφράς ανόδου, όπως προέβλεπε αρχικά.
Αλλά και η ανεργία θα παραμείνει σε υψηλότερα από τα φυσιολογικά επίπεδα μέχρι και το τέλος του 2011. Ειδικά για το 2009 προβλέπει ότι θα κυμανθεί μεταξύ 8,5% και 8,8%, πολύ υψηλότερα από την πρόβλεψη που 7,1-7,6%. Σήμερα βρίσκεται στο 7,6%.
Η ανάκαμψη, υπογραμμίζουν οι συντάκτες της έκθεσης, «γενικά αναμένεται ότι θα είναι ασυνήθιστα σταδιακή και παρατεταμένη».
Οι προβλέψεις περιέχονται σε έκθεση που προωθείται για κύρωση από την Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Fed στις 27-28 Φεβρουαρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Αντιπολεμική συναυλία για τη Γάζα: Κατάμεστα τα Προπύλαια – Ετοιμάζεται νέα ελληνική αποστολή του Global Sumud Flotilla
- ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 3-0 σετ: Εύκολα το 1-1 στη σειρά των τελικών ο «δικέφαλος» (vid)
- Η Έμιλι Μπλαντ παραδέχεται ότι μερικές φορές η Μέριλ Στριπ την «φόβιζε»
- Αντιφασιστική πορεία ενάντια στο άνοιγμα γραφείων του Εθνικού Μετώπου στους Αμπελόκηπους
- AI και πυρηνικός όλεθρος: Η αυτοματοποίηση της διοίκησης και ο κίνδυνος του αστραπιαίου πολέμου
- ΑΕΛ Novibet – Πανσερραϊκός 0-1: Μία ευκαιρία οι Σερραίοι, ένα «χρυσό» γκολ παραμονής! (vid)
- Λονδίνο: Πώς ο πόλεμος στο Ιράν «παγώνει» τα πολυτελή ξενοδοχεία και τη ζήτηση από τη Μέση Ανατολή
- Τουρκία: Οπαδοί ξυλοκόπησαν Ρώσο πυγμάχο μετά τη νίκη του σε αγώνα μποξ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442