Στο στόχαστρο του… σερίφη μπήκε ο Μάικλ Φελπς
Μπορεί η ΔΟΕ να θεώρησε ότι δεν συντρέχει λόγος να τιμωρήσει τον Μάικλ Φελπς για τη φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας και τον απεικονίζει να κάνει χρήση μαριχουάνας, ωστόσο δεν έχει την ίδια άποψη ο Σερίφης της επαρχίας Ρίτσλαντ στη Νότια Καρολίνα δήλωσε αποφασισμένος να «κυνηγήσει» τον Αμερικανό κολυμβητή.
89
Μπορεί η ΔΟΕ να θεώρησε ότι δεν συντρέχει λόγος να τιμωρήσει τον Μάικλ Φελπς για τη φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας και τον απεικονίζει να κάνει χρήση μαριχουάνας, ωστόσο δεν έχει την ίδια άποψη ο Σερίφης της επαρχίας Ρίτσλαντ στη Νότια Καρολίνα.
Ο Λίον Κοτ, ο οποίος φημίζεται για την αυστηρότητά του σε θέματα που έχουν να κάνουν με ναρκωτικά, δήλωσε αποφασισμένος να «κυνηγήσει» τον Μάικλ Φελπς. «Η περίπτωση δεν διαφέρει από ανάλογες περιπτώσεις. Αυτή μάλιστα ίσως είναι πιο εύκολη, από τη στιγμή που έχουμε φωτογραφίες του ατόμου, το οποίο κάνει χρήση μαριχουάνας, αλλά δήλωση παραδοχής. Είναι μια εύκολη υπόθεση, αρκεί να δούμε πού έλαβε χώρα το συμβάν» δήλωσε ο ίδιος.
Σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τη νομοθεσία στις ΗΠΑ, ο 23χρονος Αμερικανός κολυμβητής ενδέχεται να αντιμετωπίσει κατηγορία για πλημμέλημα. Κινδυνεύει με φυλάκιση έως 30 ημερών και χρηματικό πρόστιμο 570 δολαρίων.
Την ίδια ώρα, η παγκόσμια ομοσπονδία υγρού στίβου (FINA) έσπευσε να εκφράσει την αμέριστη συμπαράστασή της στον Μάικλ Φελπς. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:
«Ο Μάικλ Φελπς είναι ο κορυφαίος αθλητής των Ολυμπιακών Αγώνων όλων των εποχών και ο κορυφαίος κολυμβητής στην ιστορία του αθλήματος. Η FINA εξακολουθεί να έχει εμπιστοσύνη και θαυμασμό για έναν νεαρό αθλητή, ο οποίος απολογήθηκε δημοσίως για την πράξη του.
» Ως πολίτης, ο Μάικλ Φελπς επέδειξε απαράδεκτη συμπεριφορά, αλλά η ειλικρινής του μεταμέλεια και η υπόσχεση ότι δεν θα ξανασυμβεί αποτελούν εγγύηση ότι αυτός ο μεγάλος σταρ θα συνεχίσει να απολαμβάνει σεβασμού. Τον περιμένουμε να λάμψει με την παρουσία του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ρώμης».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Νίγηρας: Σφαγή 31 αμάχων σε επίθεση που αποδίδεται στους τζιχαντιστές
- Ισραήλ: «Σε υψηλή ετοιμότητα» για το Ιράν και σε «συντονισμό» με τις ΗΠΑ
- ΕΕ – ΗΠΑ: «Στοίχημα με ρίσκο» αποκαλεί ο CEO της UBS την αποεπένδυση από την αμερικανική οικονομία
- Ο Τραμπ είχε μια «πολύ σημαντική τηλεφωνική επικοινωνία» με τον Ερντογάν που «συμπαθεί πολύ»
- ΗΠΑ: Μαίνεται η επιδημία ιλαράς λόγω της δυσπιστίας έναντι των εμβολίων
- Βενεζουέλα: Νέο ρεσάλτο, το 7ο, των ΗΠΑ στην Καραϊβική

