89

Η πρώτη μέρα του Φάιναλ – 8 του Κυπέλλου ανδρών στο βόλεϊ μπορεί να κύλησε ομαλά, ωστόσο από τη στιγμή που Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός προκρίθηκαν στα ημιτελικά και φίλοι και των δύο ομάδων βρέθηκαν στην Πάτρα, η ατμόσφαιρα… μύριζε φωτιά.

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού προσπάθησαν να κατευθυνθούν προς το γήπεδο για να συναντηθούν με αυτούς του Ολυμπιακού, που πήγαιναν προς το «Δ. Τόφαλος», όπου ο Ολυμπιακός αγωνίζεται με την ΕΑ Πατρών στον άλλο ημιτελικό. 

Η αστυνομία για να τους σταματήσει έριξε δακρυγόνα, ενώ σταμάτησε και η κυκλοφορία στην Εθνική οδό, στο κομμάτι που περνάει έξω από το γήπεδο!

Οι οπαδοί απάντησαν με πέτρες, ενώ έγιναν και κάποιες συμπλοκές με τα ΜΑΤ. Δύο αυτοκίνητα παραδόθηκαν στις φλόγες και η αστυνομία δείχνει να μην μπορεί να ελέγξει την κατάσταση, έχοντας παραταχτεί έξω από το γήπεδο, μπροστά από τα βαν της κρατικής τηλεόρασης.

Η κατάσταση έμοιαζε ανεξέλεγκτη, έγιναν μάχες σώμα με σώμα ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων και ο πετροπόλεμος συνεχίστηκε για αρκετή ώρα, ενώ ο κόσμος έτρεχε να σώσει αυτοκίνητα και… περιουσίες. 

Η αστυνομία έκανε προσπάθειες να κρατήσει μακριά τους οπαδούς των δύο ομάδων, οι οποίοι περίπου 200 μέτρα από το γήπεδο συνέχισαν τις μάχες σώμα με σώμα, ενώ έφυγαν αρκετοί από την εξέδρα του Ολυμπιακού στο «Τόφαλος» και βγήκαν έξω.

Οι οπαδοί ήταν περίπου 150 από την μία πλευρά και λίγο περισσότεροι από την άλλη και οι δυνάμεις των ΜΑΤ παραμένουν στις κεντρικές εισόδους του γηπέδου.

Ο αγώνας, πάντως, των «ερυθρολεύκων» με τους Πατρινούς ξεκίνησε κανονικά στις 18:00, αφού οι οπαδοί δεν μπόρεσαν αρχικά να προσεγγίσουν το γήπεδο.

Σύμφωνα με την αστυνομία υπάρχουν δύο σοβαρά τραυματισμένοι, ενώ έγιναν πέντε συλλήψεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr