Η FIBA υποχρεώνει την Ολύμπια να ταξιδέψει στην Ιερουσαλήμ
Η Ολύμπια ζήτησε από την FIBA να μην ταξιδέψει στα Ιεροσόλυμα για λόγους ασφαλείας, ωστόσο, το αίτημά της δεν έγινε δεκτό. Οι Λαρισαίοι ζήτησαν τη διεξαγωγή του αγώνα σε άλλη έδρα, όμως η FIBA αποφάσισε το παιχνίδι να διεξαχθεί κανονικά στην Ιερουσαλήμ. Έτσι, σε περίπτωση που η Ολύμπια δεν μεταβεί στο Ισραήλ κινδυνεύει να χάσει το ματς στα χαρτιά.
89
Στον «αέρα» βρίσκεται το ματς της Ολύμπιας Λάρισας με την Χαποέλ Ιερουσαλήμ για το Eurochallenge, λόγω της κατάστασης που επικρατεί την τελευταία εβδομάδα στη Λωρίδα της Γάζας.
Οι άνθρωποι της Ολύμπιας ζήτησαν από την FIBA να μην ταξιδέψουν στα Ιεροσόλυμα για λόγους ασφαλείας, ωστόσο, το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό. Οι Λαρισαίοι ζήτησαν τη διεξαγωγή του αγώνα σε άλλη έδρα, είτε στην Ελλάδα είτε στην Κύπρο, όμως η FIBA αποφάσισε το παιχνίδι να διεξαχθεί κανονικά στην Ιερουσαλήμ. Έτσι, σε περίπτωση που η Ολύμπια δεν μεταβεί στο Ισραήλ κινδυνεύει να χάσει το ματς στα χαρτιά.
Με ανακοίνωσή της η ΚΑΕ Ολύμπια εξιστορεί τα γεγονότα και τονίζει πως περιμένει από την FIBA να ορίσει νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα:
«Η διοίκηση της Ολύμπια ΚΑΕ ενημέρωσε αργά σήμερα το απόγευμα τη FIBA ότι είναι πλέον και πρακτικά αδύνατον για την ομάδα μας να ταξιδέψει στο Ισραήλ, προκειμένου να συμμετάσχει στον αγώνα απέναντι στην Χαποέλ Ιερουσαλήμ. Η Ολύμπια είχε εγκαίρως ενημερώσει την FIBA μέσω της ΕΟΚ για την ανησυχία της σχετικά με τα γεγονότα στο Ισραήλ από τις 29 Δεκεμβρίου, αλλά δυστυχώς δεν έλαβε καμία απάντηση, με δεδομένο ότι τα γραφεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας ήταν κλειστά από τις 23 Δεκεμβρίου του 2008 μέχρι σήμερα 5 Ιανουαρίου.
» Σήμερα το πρωί η Ολύμπια επανέλαβε τις ενστάσεις της στη FIBA και το μεσημέρι έλαβε την απάντηση ότι υπάρχουν δύο εναλλακτικές λύσεις:
» Η μία να γίνει το παιχνίδι κανονικά στην Ιερουσαλήμ, και η άλλη να μεταφερθεί σε άλλη έδρα, μακρυά από το Ισραήλ. Η Ολύμπια απάντησε ότι επιθυμεί την μεταφορά της έδρας στην Ελλάδα ή την Κύπρο και στις 5 το απόγευμα η FIBA ανταπάντησε ότι το παιχνίδι θα γίνει τελικά όπως είχε προγραμματιστεί, δηλαδή την Τετάρτη το απόγευμα στην Ιερουσαλήμ.
» Ωστόσο για να μπορέσει η ομάδα μας να είναι συνεπής στο ραντεβού θα έπρεπε να ταξιδεύει από τις 4 το απόγευμα ώστε να προλάβει τη βραδυνη πτήση για Τελ Αβίβ και να είναι εγκαίρως στην Ιερουσαλήμ, κάτι που φυσικά ήταν αδύνατο.
» Κατά συνέπεια η Ολύμπια ενημέρωσε τη FIBA πως κάτι τέτοιο δεν ήταν τεχνικά δυνατό και ζήτησε επανεξέταση του αιτήματος της για αλλαγή ημερομηνίας του παιχνδιού, ώστε να μπορέσει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της, αναμένοντας την τελική απάντηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας».
Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής (6-7/1/2009)
Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής (6-7/1/2009)
1ος Όμιλος
Βέντσπιλς (Λετονία)-Ένεργκα Τσάρνι (Πολωνία) 94-88
Βαθμολογία (σε 5 αγώνες): Λιέγη 8 (4αγ.), Βέντσπιλς 7, Καχασόλ 6 (4αγ.), Τσάρνι 6.
2ος Όμιλος
Τουλόν (Γαλλία)-Κεραυνός Λευκωσίας (Κύπρος) 87-76
Τέλεκομ Βόννης (Γερμανία)-Ουράλ Γκρέιτ (Ρωσία) 7/1
Βαθμολογία (σε 5 αγώνες): Τουλόν 8, Ουράλ Γκρέιτ 7 (4αγ.), Τέλεκομ 6 (4αγ.), Κεραυνός 6.
3ος Όμιλος
Λοκομοτίφ Ροστόφ (Ρωσία)-Σολέ (Γαλλία) 65-66
Μπενετόν Ολιμπίκ (Ελβετία)-Σουμιχιμπρόμ (Ουκρανία) 70-67
Βαθμολογία (σε 5 αγώνες): Σολέ 10, Λοκομοτίφ 8, Σουμίχιπρομ 6, Μπενετόν 6.
4ος Όμιλος
Σβανς Γκμούντεν (Αυστρία)-Σιαουλιάι (Λιθουανία) 68-78
ΑΕ Λεμεσού (Κύπρος)-Άϊφελ Τάουερς (Ολλανδία) 95-77
Βαθμολογία (σε 5 αγώνες): Αϊφελ Τάουερς 9, ΑΕΛ 8, Σιαουλάι 8, Σβανς 5.
5ος Όμιλος
ΈΒΕ Μπάσκετς (Γερμανία)-ΜάιΓκάιντ Άμστερνταμ (Ολλανδία) 78-62
Χαποέλ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ)-Ολύμπια Λάρισας 7/1 (εκκρεμεί απόφαση)
Βαθμολογία (σε 5 αγώνες): EBE Μπάσκετς 8, ΜάιΓκάιντ 7, Χαποέλ 6 (4αγ.), Ολύμπια Λάρισας 6 (4αγ.).
6ος Όμιλος
Γαλατασαράι (Τουρκία)-Ντέξια Μονς (Βέλγιο) 80-68
Κίμικ (Ουκρανία)-Ζάγκρεμπ (Κροατία) 7/1
Βαθμολογία (σε 5 αγώνες): Ντέξια 8, Γαλατασαράι 8, Κίμικ 6 (4αγ.), Ζάγκρεμπ 5 (4αγ.).
7ος Όμιλος
ΤΣΣΚΑ Σαμάρα (Ρωσία)-Οστάνδη (Βέλγιο) 86-72
Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία)-Τάρτου Ροκ (Εσθονία) 95-85
Βαθμολογία (σε 5 αγώνες): Βίρτους 10, Σαμάρα 7, Τάρτου 7, Οστάνδη 6.
8ος Όμιλος
Καλέβ Ταλίν (Εσθονία)-Κίεβο (Ουκρανία) 82-76
Τριούμφ (Ρωσία)-Σκάιλάινερς (Γερμανία) 76-58
Βαθμολογία (σε 5 αγώνες): Κίεβο 8, Τριούμφ 8, Σκαϊλάινερς 7, Καλέβ 7.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τραμπ: Η συμφωνία για τη Γροιλανδία είναι υπό διαπραγμάτευση – Παίρνουμε ό,τι θέλουμε χωρίς καθόλου κόστος
- Short-Term Rentals Enter a Phase of Maturity in Greece and Europe
- Δεν εξερράγη στον αέρα το αεροσκάφος που μετέφερε τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της Λιβύης και την Ελληνίδα αεροσυνοδό
- Τι είναι το «βουβό κύμα» swell που σκότωσε τον αξιωματικό του Λιμενικού στο Άστρος
- Στη Σάλκε ο Τζέκο (pic)
- Νέα υπόθεση revenge porn στην Κρήτη: Αποπειράθηκε να την βιάσει ενώ έστειλε γυμνές φωτογραφίες σε φίλη της
