Παρουσία του Κ.Παπούλια ο εορτασμός της επετείου για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα
Με επίκεντρο τα Χανιά ξεκίνησαν την Κυριακή και θα κορυφωθούν τη Δευτέρα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 95η επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα. Τις φετινές εκδηλώσεις τιμά με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.
Με επίκεντρο τα Χανιά ξεκίνησαν την Κυριακή και θα κορυφωθούν τη Δευτέρα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 95η επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.
Τις φετινές εκδηλώσεις τιμά με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος την Κυριακή θα παραστεί σε τελετές που θα γίνουν στο Κολυμπάρι και τις Βουκολιές, ενώ το πρωί της Δευτέρας θα υψώσει την ελληνική σημαία στο φρούριο Φιρκά.
Ο κ. Παπούλιας ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης των δήμων Βουκολιών και Χανίων. Στην αντιφώνηση του στο Δημαρχείο Βουκολιών ο Πρόεδρος τόνισε την αναγκαιότητα να πάμε μπροστά προτάσσοντας αυτά που μας ενώνουν.
Ο κύριος Παπούλιας παρέστη το πρωί στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέσθηκε στον Πύργο των Βουκολιών όπου και κατέθεσε στεφάνι.
Στην περιοχή αυτή στις 7 Φεβρουαρίου του 1897 άρχισε ο αγώνας για την απελευθέρωση της Κρήτης από τους Τούρκους και στην μάχη των Βουκολιών είχε τραυματιστεί ο νεαρός τότε υπολοχαγός Ναπολέων Παπούλιας παππούς του Προέδρου της Δημοκρατίας.
* Ο κύριος Παπούλιας τοποθέτησε αναμνηστική πλάκα σε χώρο του δήμου Βουκολιών όπου θα δημιουργηθεί πάρκο για τα θύματα της ασφάλτου στα Χανιά. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η οδική ασφάλεια είναι εθνική υπόθεση.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.