Οι «μάχες» στα καλάθια στην Α1 και Α2 ανδρών…
Η αναμέτρηση ΑΕΚ - Πανελλήνιος ξεχωρίζει από τις «μάχες» της 5ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών. Ο Αρης αντιμετωπίζει την Ολύμπια στη Λάρισα, το Μαρούσι φιλοξενεί την ΑΕΛ και ο Παναθηναϊκός τα Τρίκαλα. Την Κυριακή, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην Καβάλα, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται το Αιγάλεω στην Πυλαία και ο Κολοσσός τον Πανιώνιο στη Ρόδο. Η δράση στην Α2.
102
Η αναμέτρηση του Σαββάτου (8/11) ΑΕΚ – Πανελλήνιος, στο κλειστό του Σπόρτιγκ, ξεχωρίζει από τις «μάχες» της 5ης αγωνιστικής στην Α1 κατηγορία μπάσκετ των ανδρών.
Η «Ένωση» θέλει να υπερασπιστεί την έδρα της, να δώσει συνέχεια στην καλή αγωνιστική παρουσία της και φυσικά να «αναρριχηθεί» ακόμη περισσότερο στον βαθμολογικό πίνακα.
Στον αντίποδα, οι «Ολυμπιονίκες» θέλουν να διατηρήσουν την επαφή με τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, και φυσικά να πανηγυρίσουν την τέταρτη διαδοχική νίκη τους και δεύτερη εκτός έδρας.
Την ίδια ημέρα, ο «συγκάτοικος» του Πανελληνίου στη δεύτερη θέση, Αρης, καλείται να περάσει νικηφόρα από τη Λάρισα απέναντι στην Ολύμπια, που προέρχεται από σπουδαία νίκη στο κύπελλο Ελλάδας επί του ΠΑΟΚ, ενώ το Μαρούσι θα επιδιώξει να πετύχει τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα, στον Αγιο Θωμά επί της ΑΕΛ.
Τέλος, ο Παναθηναϊκός αναμένεται να έχει εύκολο έργο στο ΟΑΚΑ απέναντι στα σαφώς κατώτερης δυναμικότητας Τρίκαλα.
Την Κυριακή, ο Ολυμπιακός, που υπέστη στο Ζάγκρεμπ την πρώτη εφετινή ήττα του, μετά από έξι νίκες σε Ελλάδα και Ευρώπη, θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα απέναντι στη νεοφώτιστη στην Α1 Καβάλα, ενώ επιστροφή στις νίκες επιζητά και ο ΠΑΟΚ, ο οποίος θα φιλοξενήσει στην έδρα του το πάντα επικίνδυνο Αιγάλεω.
Η αυλαία της 5ης αγωνιστικής θα «κλείσει» με την αναμέτρηση Κολοσσός Ρόδου-Πανιώνιος.
Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ψάχνει την πρώτη νίκη του στο «Βενετόκλειο», τη στιγμή που ο Πανιώνιος προέρχεται από την «άλωση» του «Αμπντί Ιπεκτσί», επί τις Εφές Πίλσεν, για την Ευρωλίγκα.
Το πρόγραμμα και οι διαιτητές:
Σάββατο (8/11)
ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
ΟΑΚΑ 17:00 Παναθηναϊκός – Τρίκαλα Κορομηλάς Ηλ-Μάνος-Πουρσανίδης Κ (Κορασίδης)
Νεάπολης 17:00 Ολύμπια Λ. – Αρης Ζαβλανός-Αναστόπουλος-Διαμαντής (Μαραμής)
Σπόρτιγκ 18:00 ΑΕΚ – Πανελλήνιος Βορεάδης-Σχινάς-Ταβουλαρέας (Άκελ)
Αγ. Θωμά 19:00 Μαρούσι – ΑΕΛ Παπαδημητρίου-Καρακατσούνης-Γεωργιάδης (Ορφανός)
Κυριακή (9/11)
Βενετόκλειο 17:00 Κολοσσός Ρ. – Πανιώνιος Κουκουλεκίδης-Ηλιόπουλος-Ψαριανός (Σγουρός)
Καλαμίτσας 17:00 Καβάλα – Ολυμπιακός Σπυρίδωνος-Μουζάκης-Ανδρικόπουλος (Μπακάλης)
ΠΑΟΚ 17:00 ΠΑΟΚ – Αιγάλεω Πιτσίλκας-Φούφης-Βαρδάλος (Σιμητόπουλος)
Η 5η αγωνιστική της Α2 ανδρών
Με εξαίρεση τη Δάφνη, οι έτεροι πρωτοπόροι του βαθμολογικού πίνακα στην Α2 κατηγορία μπάσκετ των ανδρών, Ηλυσιακός και Ερμής Λαγκαδά, δύσκολο έργο, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής, που θα διεξαχθεί το Σάββατο (8/11).
Η Δάφνη θα φιλοξενήσει τον ΚΑΟΔ, που «μετρά» τρεις ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, ενώ την ίδια ώρα ο Ηλυσιακός θα υποδεχθεί τον Πανερυθραϊκό, που αγωνίζεται για πρώτη φορά εφέτος εκτός έδρας και θέλει να πανηγυρίσει το πρώτο «διπλό» της χρονιάς.
Τέλος, ο Ερμής Λαγκαδά καλείται να υπερασπιστεί την έδρα του από τον πάντα επικίνδυνο Ηρακλή, που θέλει να κάνει το «2 στα 2» μακριά από το… σπίτι του.
Το πρόγραμμα και οι διαιτητές:
Σάββατο (8/11)
ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Ρεθύμνου 17:30 ΑΓΟΡ – ΜΕΝΤ Σώμος-Παναγιώτου-Μπούσιας (Πετράκης)
Μετς Α 17:30 Παγκράτι – Απόλλων Π. Παφίλης-Κατραχούρας-Νικολούλης (Ντίνος)
Δ.Τόφαλος 17:30 Ολυμπιάδα Π. – Κεραυνός Αιγ. Μητσόπουλος-Μαλανδρής-Τραγάκης (Παναγιώτου)
Δάφνης 17:30 Δάφνη – ΚΑΟΔ Μαχαιριανάκης-Σταματόπουλος-Μήτσιου (Τασούλας)
Λαγκαδά 17:30 Ερμής Λ. – Ηρακλής Μπήτης-Γκούμας-Πολυχρονίδης (Δροσόπουλος)
Ιλισίων 17:30 Ηλυσιακός – Πανερυθραϊκός Αφεντουλίδης-Καλδίρης-Θεονάς (Ακάσογλου)
ICBS 17:30 ICBS – Νήαρ Ηστ Τανατζής-Δεσλής-Τζιμογιάννης (Τσούλης)
Περιστερίου 17:30 Περιστέρι – Ξάνθη Κουκουλίτσιος-Τσούντσουρας-Σαλαβός (Αλιφραγκής)
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η γιούχα στο Άνφιλντ, η σύγχυση του Σλοτ και το μήνυμα του Τζέραρντ
- ΚΚΕ: Δεν χρειάζεται άλλος ένας «διάλογος» για το πώς θα εφαρμοστεί η ίδια αντιδραστική κατεύθυνση στην Παιδεία
- Φωτιά σε εγκαταλειμμένο χώρο εργοστασίου στα Πατήσια
- Επέστρεψε το ισπανικό έθιμο Las Luminarias: Άλογα πηδούν μέσα από φλόγες και κατοικίδια πηγαίνουν εκκλησία
- «Ήμασταν η π@@@@να με το εξώγαμο»: Ο Δημήτρης Σταρόβας εξομολογείται – Ο βιολογικός πατέρας, η εγκατάλειψη, το στίγμα και το σοκ
- Μπολόνια – Φιορεντίνα 1-2: Οι «βιόλα» αισιοδοξούν ενόψει συνέχειας μετά το διπλό-κλειδί
