66

Ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική μας ομάδα των εφήβων, Κώστας Σλούκας είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» ανακοίνωσαν την Παρασκευή την υπογραφή του τετραετούς συμβολαίου του.

«Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον καλαθοσφαιριστή Κώστα Σλούκα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Who is Who

ΟΝΟΜΑ: Κώστας Σλούκας
ΥΨΟΣ: 1.87
ΗΜ. ΓΕΝ.: 15/1/1990
ΤΟΠΟΣ ΓΕΝ.: θεσσαλονίκη
ΘΕΣΗ: Γκαρντ
ΠΡΟΗΓ. ΟΜΑΔΕΣ: Μαντουλίδης
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: Πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Εφήβων το 2008 στην Αμαλιάδα. Δευτεραθλητής Ευρώπης με την Εθνική Εφήβων το 2007 στη Μαδρίτη.

Ορεξάτος έφτασε ο Τσίλντρες

Στην Αθήνα έφτασε το απόγευμα της Παρασκευής ο Τζος Τσίλντρες για να εγκατασταθεί… μια και καλή στην Ελλάδα. Ο Αμερικανός γκαρντ θα περάσει από εργομετρικές εξετάσεις το Σαββατοκύριακο και την Δευτέρα θα δώσει κι αυτός το παρών στην πρώτη προπόνηση του Ολυμπιακού.

«Είμαι ενθουσιασμένος και χαίρομαι πολύ που είμαι εδώ. Θέλω από σήμερα κιόλας να ψάξω για το σπίτι μου και να εγκατασταθώ γρήγορα για να μην έχω άλλα πράγματα στο μυαλό μου εκτός από το μπάσκετ» τόνισε ο Τσίλντρες, ο οποίος αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις που είχαν οι άνθρωποί του στις ΗΠΑ.

«Ήταν όλοι έκπληκτοι, αλλά όλοι με κατάλαβαν και το αποδέχθηκαν. Από τη στιγμή που το κατάλαβαν η οικογένεια μου και οι φίλοι μου, όλα τα άλλα ήταν περιττά. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Είναι διαφορετικό να ξεκινάω τη σεζόν τόσο νωρίς, αλλά ανυπομονώ να το κάνω και είμαι έτοιμος για αυτό».

«Σαν να παίζουμε με τον Παναθηναϊκό»

Την Παρασκευή έφτασε στην Ελλάδα και ο Λιν Γκριρ. Ο Αμερικανός άσος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ορεξάτος για δουλειά και τόνισε πως: «Το ρόστερ μας είναι πιο δυνατό φέτος, αλλά για να πετύχουμε θα πρέπει να παίζουμε κάθε ματς σαν να παίζουμε με τον Παναθηναϊκό»!

Ο Γκριρ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του Ολυμπιακού τη νέα σεζόν και τόνισε πως «…πρέπει να παίζουμε κάθε ματς σαν να παίζουμε με τον Παναθηναϊκό. Είναι σημαντικό να πάρουμε το αβαντάζ της έδρας για να έχουμε το πλεονέκτημα στους τελικούς».

Οσο για τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας του σχολίασε:

«Χαίρομαι πολύ για τους παίκτες που ήρθαν. Είχαμε ήδη πάρα πολύ καλή ομάδα και τώρα γίναμε ακόμη πιο ισχυροί. Πρέπει, όμως, να μάθουμε να παίζουμε και να λειτουργούμε σαν ομάδα. Χαίρομαι που έμεινα στον Ολυμπιακό και είμαι χαρούμενος που θα είμαι συμπαίκτης με τον Τζος Τσίλντρες, αλλά και τα άλλα παιδιά, όπως ο Παπαλουκάς και ο Βούιτσιτς, που είναι παίκτες μεγάλης κλάσης».

Νυστέρι στον «Μάτσας»;

Όσον αφορά στον Αρβιντας Ματσιγιάουσκας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών των «ερυθρολεύκων», έχει υποστεί διάστρεμμα γ βαθμού, κάτι που σημαίνει πως θα μείνει εκτός δράσης για 3-4 μήνες, ενώ είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί και εγχείρηση. Φυσικά, το μέλλον του στον Ολυμπιακό προδιαγράφεται εξαιρετικά… σύντομο, αφού από μέρα σε μέρα θα βρεθεί η «χρυσή τομή» για να σπάσει το συμβόλαιό του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ