Αφαίρεση χρυσού μεταλλίου από την ομάδα 4Χ400 ανδρών των ΗΠΑ στους Αγώνες του Σίδνεϊ
H αρμόδια επιτροπή της ΔΟΕ αποφάσισε να ακυρώσει την ομάδα σκυταλοδρομίας 4X400 ανδρών των ΗΠΑ, που στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ, το 2000, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Eίχε προηγηθεί η ομολογία του Αντόνιο Πέτιγκριου για χρήση αναβολικών.
30
H αρμόδια επιτροπή της ΔΟΕ αποφάσισε να ακυρώσει την ομάδα σκυταλοδρομίας 4X400 ανδρών των ΗΠΑ, που στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ, το 2000, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Eίχε προηγηθεί η ομολογία του Αντόνιο Πέτιγκριου για χρήση αναβολικών.
Αξίζει ακόμη να σημειωθεί, ότι οι αδελφοί Αλβιν και Κάλβιν Χάρισον, που επίσης ήταν μέλη της «χρυσής» ομάδας, έχουν τιμωρηθεί για τον ίδιο λόγο, όπως και ο αναπληρωματικός, Τζερόμ Γιανγκ που αγωνίσθηκε στα προκριματικά.
Όσον αφορά στον θρυλικό «πάπια» Μάικλ Τζόνσον, ο οποίος ήταν ο τέταρτος της ομάδας και είναι ο μοναδικός που δεν έχει βρεθεί θετικός σε σχετικό έλεγχο, δήλωσε ότι θα επιστρέψει το μετάλλιο του.
Τέλος, αν και δεν ελήφθη σχετική απόφαση, θεωρείται εξαιρετικά πιθανό, ότι το χρυσό μετάλλιο θα δοθεί στους τέσσερις Νιγηριανούς που τερμάτισαν στη δεύτερη θέση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Μπορεί το χαβιάρι να δώσει ώθηση στις πωλήσεις των McDonald’s;
- Πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ συγκρούστηκαν στην Καραϊβική [βίντεο]
- Οι ΗΠΑ κλείνουν το γραφείο της DEA στη Δομινικανή Δημοκρατία εξαιτίας κατηγοριών για διαφθορά
- Συμφωνία Ταϊβάν – ΗΠΑ με μείωση των δασμών και αύξηση των αγορών αμερικανικών προϊόντων
- Γουατεμάλα: Ο δημοσιογράφος Ρουβέν Σαμόρα βγαίνει από τη φυλακή και τίθεται σε κατ’ οίκον κράτηση
- Από «ζόμπι» σε γίγαντα της AI – Πώς η SK Hynix έγινε ο κρυφός σύμμαχος της Nvidia





