Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Ο Νικολά Σαρκοζί θα παραστεί στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Νικολά Σαρκοζί θα παραστεί στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Θα παραστεί τελικά στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου ο Γάλλος πρόεδρος Ν.Σαρκοζί. Η ανακοίνωση έρχεται να διαλύσει τις φήμες για ενδεχόμενο μποϋκοτάζ της τελετής έναρξης και αναφέρει ότι ο Ν.Σαρκοζί θα εκπροσωπήσει τη χώρα του και την ΕΕ.

91

Θα παραστεί τελικά στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί. Η ανακοίνωση έρχεται να διαλύσει τις φήμες για ενδεχόμενο μποϋκοτάζ της τελετής έναρξης.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Σαρκοζί μετά από συνάντησή του με τον Κινέζο ομόλογό του Χου Ζιντάο στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G8 στην Ιαπωνία, αναφέρει ότι ο Γάλλος πρόεδρος θα εκπροσωπήσει τη χώρα του και την ΕΕ. 

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Γάλλος πρόεδρος επιβεβαίωσε στον Κινέζο πρόεδρο την πρόθεσή του να ταξιδέψει στο Πεκίνο στις 8 Αυγούστου για να παραστεί στην τελετή έναρξης των 29ων Ολυμπιακών Αγώνων.

Πριν από μερικές ημέρες κινέζικα ΜΜΕ είχαν επιτεθεί κατά του Γάλλου προέδρου, λέγοντας ότι δεν θα είναι ευπρόσδεκτος από τον κινεζικό λαό στους Ολυμπιακούς Αγώνες εξαιτίας της στάσης του στο ζήτημα του Θιβέτ.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν απευθύνει έκκληση στους ηγέτες του κόσμου να μποϋκοτάρουν την τελετή έναρξης στις 8 Αυγούστου εξαιτίας των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο