"Αληθινά σενάρια"
‘Ταξίδι στο παρελθόν’
Ένα παραδοσιακό παντοπωλείο και παλαιοπωλεία επισκέπτονται τα «Αληθινά Σενάρια» της ΕΤ3 και «γεύονται» σουβλάκι από τις Σέρρες και καφέ στη χόβολη. Ο Νίκος Ασλανίδης ταξιδεύει στα Άβδηρα του νομού Ξάνθης, όπου λειτουργεί ένα παραδοσιακό παντοπωλείο, στο οποίο εκτός από τρόφιμα, μπορεί κανείς να βρει λάμπες με φωτιστικό πετρελαίου, σπάγκους και ψάθινα καπέλα. Στη συνέχεια, φτάνει στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί ως κέντρο παλαιοπωλείων, συγκεντρώνοντας συλλέκτες – καταναλωτές από όλη την Ελλάδα. Επόμενος σταθμός είναι η πόλη των Σερρών, η οποία εκτός από τον ‘‘ακανέ’’ και τη ‘‘μπουγάτσα’’, έχει άλλο ένα προϊόν που έχει διακριθεί πανελλαδικώς. Πρόκειται για το ‘‘σουβλάκι Σερρών’’, το οποίο βραβεύτηκε σε πρόσφατο πανελλήνιο διαγωνισμό.
Ο επίλογος για τα «Αληθινά Σενάρια» της προσεχούς Πέμπτης γράφεται στην Κομοτηνή, με έναν καφέ ψημένο στη χόβολη από τη Σεβίμ. Οι πελάτες, όμως, άνδρες και γυναίκες, δεν προσέρχονται στο καφενείο της μόνο για τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής του καφέ, αλλά γιατί στη συνέχεια, η ίδια «διαβάζει τα μελλούμενα» για όσους πιστεύουν στην καφεμαντεία. Παρουσιάζει: Ο Νίκος Ασλανίδης. Πέμπτη 26 Ιουνίου, στις 22.00 στην ΕΤ3.
- Super League: Η βαθμολογία μετά τους αγώνες σε Κρήτη, Σέρρες και Λάρισα (pic)
- Είναι ο Ντόου… man of the match – Ο Αρτέτα εμπιστεύτηκε το πουλέν του και δικαιώθηκε
- Οι πιο καλοπληρωμένοι ηθοποιοί του Xόλιγουντ για το 2025
- Γιατί θέλουν να ξεριζώσουν την πικροδάφνη από τα σχολεία;
- «Συμπεριφορές και κρατική αναλγησία οδήγησαν τη σύντροφό μου στο θάνατο» – Νέες αποκαλύψεις για την 57χρονη καθηγήτρια
- Λίβανος: Η κατάπαυση του πυρός περνά από την αναγνώριση του Ισραήλ από την Βηρυτό σύμφωνα με σχέδιο της Γαλλίας


