Τελέστηκαν οι πρώτοι γάμοι ομοφυλόφιλων ζευγαριών στην Καλιφόρνια
Δεκάδες ομοφυλόφιλα ζευγάρια παντρεύτηκαν στην Καλιφόρνια, λίγο μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Πολιτείας που νομιμοποιεί τους γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.
Δεκάδες ομοφυλόφιλα ζευγάρια παντρεύτηκαν στην Καλιφόρνια, λίγο μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Πολιτείας που νομιμοποιεί τους γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.
Δύο ζευγάρια γυναικών που πρωτοστάτησαν στη δικαστική διαμάχη που διαρκούσε εδώ και τέσσερα χρόνια ήταν τα πρώτα που έλαβαν το γαμήλιο πιστοποιητικό τους, το ένα στο Μπέβερλι Χιλς, κοντά στο Λος Αντζελες, και το δεύτερο στο Σαν Φρανσίσκο.
Ανάμεσά τους η ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων Ντελ Μάρτιν, ετών 87, με την 83χρονη σύντροφό της.
Ορισμένοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τους χώρους τέλεσης των γάμων φωνάζοντας συνθήματα υπέρ ή κατά της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Καλιφόρνια.
Οι ψηφοφόροι θα κληθούν τον Νοέμβριο να αποφασίσουν σε δημοψήφισμα αν η απαγόρευση τέλεσης γάμων μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου πρέπει να επιβληθεί εκ νέου ή όχι.
Η Καλιφόρνια είναι η δεύτερη Πολιτεία -μετά τη Μασαχουσέτη- που νομιμοποιεί τους γάμους ομοφυλοφίλων.