26

Ο πιο δύσκολος αγώνας της χρονιάς στο WRC, το 55ο Ράλι Ακρόπολις, έφτασε στο τέλος του, με τον Σεμπαστιέν Λοέμπ να παίρνει τη νίκη, χάρη στην οποία τέθηκε και πάλι επικεφαλής του πρωταθλήματος.

Τίποτα δεν άλλαξε στην γενική κατάταξη του ράλι μετά την τέλεση της υπερειδικής στο Τατόι και έτσι ο 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής εξασφάλισε μόλις την 2η νίκη της καριέρας του στην Ελλάδα.

Ο Λοέμπ πέρασε πλέον στην κορυφή της βαθμολογίας των οδηγών, με 1 βαθμό διαφορά από τον Μίκο Χίρβονεν, ο οποίος τερμάτισε στην 3η θέση.

Δεύτερος ήταν ο Πέτερ Σόλμπεργκ, με το ολοκαίνουργιο Subaru Impreza WRC2008 να κάνει ονειρεμένο ντεμπούτο στον σκληρό αγώνα της χώρας μας.

Στην 4η θέση ήταν ο Ουρμο Ααβα με το ημιεργοστασιακό Citroen C4 WRC, μία μπροστά από τον Ντάνι Σόρντο της εργοστασιακής Citroen. Την βαθμολογούμενη 8άδα έκλεισαν κατά σειρά οι Μάθιου Γουίλσον (Stobart Ford), Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα (BP-Ford) και Χένινγκ Σόλμπεργκ (Stobart Ford).

Καλύτερος Ελληνας στη γενική κατάταξη ήταν ο Λάμπρος Αθανασούλας με Σουμπαρού, ο οποίος τερμάτισε με συνολικό χρόνο 4ωρ.45:02.7. Ακολούθησαν ο Δημήτρης Νασούλας (29ος στη γενική) και ο Γρηγόρης Νιώρας (31ος).

Η τελική κατάταξη του Ράλι Ακρόπολις:

Θέση Οδηγός Αυτοκίνητο Χρόνος
1. Λοέμπ Citroen C4 WRC 3h54:54.7
2. Π. Σόλμπεργκ Subaru Impreza WRC + 1:09.5
3. Χίρβονεν Ford Focus RS WRC + 1:56.1
4. Ααβα Citroen C4 WRC + 4:19.7
5. Σόρντο Citroen C4 WRC + 4:49.4
6. Γουίλσον Ford Focus RS WRC + 6:11.3
7. Λάτβαλα Ford Focus RS WRC + 6:47.5
8. Χ. Σόλμπεργκ Ford Focus RS WRC + 9:14.0

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr