Νεκρός στο Αφγανιστάν ο γιoς του αρχηγού των ολλανδικών Ενόπλων Δυνάμεων
Δύο Ολλανδοί στρατιώτες, μεταξύ των οποίων ο 23χρονος γιος του αρχηγού των ολλανδικών Ενόπλων Δυνάμεων, έχασαν τη ζωή τους σε βομβιστική επίθεση στο Αφγανιστάν. Η νέα επίθεση των Ταλιμπάν δεν είχε στόχο το γιο του υψηλόβαθμου αξιωματικού.
Δύο Ολλανδοί στρατιώτες, μεταξύ των οποίων ο 23χρονος γιος του αρχηγού των ολλανδικών Ενόπλων Δυνάμεων, έχασαν τη ζωή τους σε βομβιστική επίθεση στο Αφγανιστάν.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι Ταλιμπάν, που ανέλαβαν την ευθύνη, δεν στόχευαν συγκεκριμένα το γιο του αρχηγού του ολλανδικού Γενικού Επιτελείου, Πίτερ βαν Αμ, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία του Στρατού μόλις την Πέμπτη.
Η επίθεση σημειώθηκε στην επαρχία του Ουρουζγκάν, όταν οι δύο στρατιώτες, καθώς και άλλοι δύο συνάδελφοί τους που τραυματίστηκαν, επέστρεφαν από αναγνωριστική αποστολή.
Το τελευταίο περιστατικό ανεβάζει σε 16 τον αριθμό των Ολλανδών που έχουν χάσει τη ζωή τους στο Αφγανιστάν. Η ολλανδική αποστολή της ISAF αριθμεί 1.600 στρατιώτες.
Ένα φρούτο με μεγάλη ιστορία, που όμως τα τελευταία χρόνια έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά.