Ήττα-αποκλεισμός για τον Κοτανίδη στο Ευρωπαϊκό της Λισαβόνας
Η προυσία του Aρη Κοτανίδη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Λισαβόνας, μπορεί να μην ήταν καθαρά τυπική, ωστόσο οι ελπίδες διάκρισης στην... πολυπληθέστατη κατηγορία (35 αθλητές) των -73 κιλών, ήταν σχετικά περιορισμένες. Έτσι και έγινε καθώς ηττήθηκε από τον Φερναντές και αποκλείστηκε.
26
Η προυσία του Aρη Κοτανίδη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Λισαβόνας, μπορεί να μην ήταν καθαρά τυπική, ωστόσο οι ελπίδες διάκρισης στην… πολυπληθέστατη κατηγορία (35 αθλητές) των -73 κιλών, ήταν σχετικά περιορισμένες.
Από τη στιγμή μάλιστα, που στον β προκριματικό γύρο είχε να αντιμετωπίσει τον Γάλλο «ασημένιο» παγκόσμιο πρωταθλητή του 2003 στην Οσάκα, Ντανιέλ Φερναντές, τότε και η παραμικρή σκέψη για πορεία μεταλλίου, ανήκε στη σφαίρα της μακρινής φαντασίας.
Όλα τα παραπάνω, αποδείχθηκαν και στην πράξη, αφού ο Κοτανίδης είπε πρόωρο «αντίο» στη διοργάνωση, μετά την ήττα από τον Γάλλο αντίπαλό του.
Ο Κοτανίδης, μπήκε δυνατά και μετά τις απαραίτητες… συστάσεις από το διαιτητή που «φιλοδώρησε» τους δύο αθλητές με μία παρατήρηση, κατάφερε να πάρει Yuko, γέρνοντας προσωρινά την πλάστιγγα της νίκης προς την πλευρά του. Όμως ο Φερναντές είχε διαφορετική άποψη και με μία εκπληκτική uchi mata, περίπου στα μισά του αγώνα, πήρε τη νίκη που ισοδυναμούσε με τον αποκλεισμό του πρωταθλητή μας.
Πέμπτη η Μπουκουβάλα που χάνει το Πεκίνο
Την 5η θέση της κατηγορίας των -63 κιλών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Λισαβόνας, κατέκτησε η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα. Η τζουντόκα του Πανελληνίου, που για τρίτη φορά δεν κατάφερε να βγει νικήτρια από τελικό ρεπεσάζ ενός Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος γυναικών (2004 Βουκουρέστι, 2005 Ρότερνταμ), δεν μπόρεσε να καλύψει τη βαθμολογική διαφορά που τη χώριζε από την 5η προνομιούχο θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης, με αποτέλεσμα να χάσει το "εισιτήριο" για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δημόσιος Τομέας: Πότε η παραίτηση είναι προϋπόθεση για συνταξιοδότηση
- Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Εστουδιάντες για μια θέση στους «8» του Eurocup
- Στον βρεφονηπιακό σταθμό μεταδίδεται και το… μικροβίωμα του εντέρου
- Μενέλαος Λουντέμης: Καλύτερα εκπατρισμένος και ελεύθερος παρά επαναπατρισμένος και επιτηρούμενος
- Φωτεινή Αθερίδου: «Πήρα αγωγή και έκανα ψυχοθεραπεία για τις κρίσεις πανικού»
- ΚΚΕ: Μόνο ο λαός της Βενεζουέλας είναι αρμόδιος να καθορίσει τις εξελίξεις στην πατρίδα του




