89

Το τελικό σκορ μερικές φορές δεν λέει όλη την αλήθεια. Ο Πανελλήνιος επικράτησε 97-77 του Κολοσσού στο κλειστό της Κυψέλης, όμως η νίκη των «oλυμπιονικών» δεν ήταν όσο εύκολη φαίνεται.

Οι Ροδίτες βρέθηκαν μπροστά στο σκορ στο 3230 (67-68), μετά από μια επική αντεπίθεση στο δεύτερο ημίχρονο, αφού είχαν βρεθεί πίσω στο σκορ ακόμα και 15 πόντους (34-19). Η ομάδα του Ηλία Ζούρου όμως έδειξε την απαραίτητη ψυχραιμία στα τελευταία λεπτά και «καθάρισε» τη νίκη.

Ο Κολοσσός στην τελευταία περίοδο προσπάθησε να διεκδικήσει τη νίκη και με τους Διαμαντόπουλο και Ματαλόν, έκανε ό,τι μπορούσε. Πήρε κεφάλι στο σκορ, αλλά ο Πανελλήνιος με τον Γκράντι πρωταγωνιστή, αντέδρασε σωστά και συγκεντρωμένα, με αποτέλεσμα την ευρεία νίκη.

Ο Γκράντι ολοκλήρωσε το ματς με 22 πόντους διαφορά και ήταν ο κορυφαίος του αγώνα, ενώ πολύτιμες βοήθειες έδωσαν οι Σκλάβος και Παπαϊωακείμ, ειδικότερα στο χρονικό σημείο όπου η ομάδα της Ρόδου είχε ανεβάσει την απόδοσή της και απειλούσε.

Μετά την ήττα αυτή ο Κολοσσός εξακολουθεί να βρίσκεται σε δύσκολη θέση όσον αφορά την παραμονή του στη μεγάλη κατηγορία, σε αντίθεση με τον Πανελλήνιο που μετά και από αυτή τη νίκη στοχεύει και πάλι στην πρώτη τετράδα.

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 46-39, 62-54, 97-77

Οι συνθέσεις:

Πανελλήνιος: Όστοϊτς 12, Αργυρόπουλος 11, Καλαϊτζίδης 3, Καράμπουλας 3, Γκράντι 22, Αποστολίδης 2, Ράντσιτς 12, Σκλάβος 16, Ντόζετ 2, Παπαϊωακείμ 14.

Κολοσσός Ρόδου: Βουκσάνοβιτς 2, Ματαλόν 8, Πίνοκ 15, Γιοσίποβιτς 19, Τέιλορ 4, Ντζικάνοβιτς 8, Ασημακόπουλος 1, Διαμαντόπουλος 20.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ