Ανοδική πορεία στο Χρηματιστήριο Αθηνών τη Δευτέρα
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών τη Δευτέρα. Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης τιμών, στις 12:30 η ώρα, βρισκόταν στις 5.165,28 μονάδες παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,25%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 32,5 εκατ. ευρώ.
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών τη Δευτέρα. Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης τιμών, στις 12:30 η ώρα, βρισκόταν στις 5.165,28 μονάδες παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,25%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 32,5 εκατομμύρια ευρώ.
Οι επιμέρους δείκτες κινούνται στην πλειονότητά τους σε θετική τροχιά.
Τη μεγαλύτερη άνοδο παρουσιάζουν οι εξής: της Κοινής Ωφέλειας κατά 4,31%, των Ασφαλειών σε ποσοστό 0,91%, των Χρηματοοικονομικών υπηρεσιών κατά 0,66% και των Τηλεπικοινωνιών κατά 0,57%.
Τη μεγαλύτερη πτώση παρουσιάζουν οι εξής: του Εμπορίου σε ποσοστό 1,88%, των Μέσων Ενημέρωσης κατά 1,13%, της Υγείας κατά 0,35% και των Προσωπικών-οικιακών προϊόντων σε ποσοστό 0,20%.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύεται κατά 0,24%, της μεσαίας κεφαλαιοποίησης παρουσιάζει απώλειες κατά 0,11% και της μικρής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακή πτώση σε ποσοστό 0,06%.
Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο έχουν οι μετοχές: Τσουκαρίδης +9,88%, Altius Επενδυτική +9,66% και Καρατζή +7,69%.
Τη μεγαλύτερη πτώση έχουν οι μετοχές των εταιριών: Τρία Αλφα (Κ) -9,83%, ΑΝΕΚ (ΠΟ 96) -9,09% και Microland -8,43%.
Από τις μετοχές που διαπραγματεύονται 110 ενισχύονται, 75 υποχωρούν και 49 παραμένουν αμετάβλητες.
Το Χρηματιστήριο Αθηνών αποφάσισε για τη Δευτέρα 31/12/2007 τη μετατροπή του ωραρίου λειτουργίας του, προκειμένου να εναρμονιστεί με τα αντίστοιχα ωράρια των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.
Συγκεκριμένα, η λήξη της συνεδρίασης των συναλλαγών θα πραγματοποιηθεί δύο ώρες νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα, δηλαδή στις 15:00 αντί στις 17:00.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας