Η Renault καλείται να απολογηθεί για κατοχή απορρήτων εγγράφων της McLaren
Με δεύτερο σκάνδαλο κατασκοπείας απειλείται η Formula 1, καθώς η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) ζήτησε από τη Renault να στείλει εκπροσώπους της στη συνεδρίαση της 6ης Δεκεμβρίου 2007 προκειμένου να εξηγήσει πώς βρέθηκαν στην κατοχή της απόρρητα έγγραφα της McLaren!
66
Με δεύτερο σκάνδαλο κατασκοπείας απειλείται η Formula 1, καθώς η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) ζήτησε από τη Renault να στείλει εκπροσώπους της στη συνεδρίαση της 6ης Δεκεμβρίου 2007 προκειμένου να εξηγήσει πώς βρέθηκαν στην κατοχή της απόρρητα έγγραφα της McLaren!
Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται μεταξύ άλλων ότι:
«Οι εκπρόσωποι της ομάδας κλήθηκαν να απαντήσουν στην κατηγορία ότι, μεταξύ του Σεπτεμβρίου 2006 και του Οκτωβρίου 2007, κατά παράβαση του Αρθρου 151c του Διεθνούς Αθλητικού Κώδικα, η Renault είχε χωρίς έγκριση στην κατοχή της έγγραφα και εμπιστευτικές πληροφορίες που ανήκαν στη McLaren Mercedes. Αυτές δεν περιορίζονται στον λεπτομερή σχεδιασμό και τις διαστάσεις του μονοθεσίου της McLaren, αλλά περιλαμβάνουν και λεπτομέρειες του συστήματος καυσίμων της McLaren, της συναρμολόγησης ταχυτήτων, του συστήματος ψύξης λαδιού, του συστήματος ελέγχου των υδραυλικών και ένα νέο συστατικό της ανάρτησης, που χρησιμοποιήθηκε στα μονοθέσια της McLaren για το 2006 και το 2007».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατηγορία εναντίον της Renault είναι παρόμοια με αυτή που αντιμετώπισε η McLaren στο σκάνδαλο κατασκοπείας της Ferrari και η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να τιμωρηθεί η βρετανική ομάδα με αφαίρεση όλων των βαθμών στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, καθώς και πρόστιμο 100 εκατομμυρίων δολαρίων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν προς αποκλεισμό από το Μουντιάλ 2026: Το Ιράκ φαβορί για την αντικατάσταση
- Πρέβεζα: Αναβαθμίζεται ο αρχαιολογικός χώρος της Κασσώπης
- Συνεργασία Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών με το τον Δήμο Παγγαίου
- Βίκυ Παπαδοπούλου: Γέννησε πριν λίγες ημέρες – Το φύλο του νεογέννητου
- Νετανιάχου: Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι στόχευσαν το γραφείο του
- Η Ελλάδα στέλνει δύο φρεγάτες και ένα ζεύγος F16 στην Κύπρο

