66

Ο Ολυμπιακός έμεινε μόνος στην κορυφή της Α1 πόλο, καθώς επιβλήθηκε 9-6 του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη στο ντέρμπι κορυφής της 5ης ημέρας, και διατήρησε το απόλυτο νικών.

Οι «κυανέρυθροι», με τη συμπαράσταση των φιλάθλων τους που δημιούργησαν «θερμή» ατμόσφαιρα, προηγήθηκαν 3-1 στο τέλος της πρώτης περιόδου, αλλά στη συνέχεια «μίλησε» η εμπειρία των πρωταθλητών, οι οποίοι έφεραν το ματς «στα ίσα» στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (3-3) και στη συνέχεια πήραν προβάδισμα και έφτασαν χωρίς ιδιαίτερο άγχος στη νίκη. Οι «κυανέρυθροι» γνώρισαν την πρώτη ήττα τους και έμειναν στους οκτώ βαθμούς, ισόβαθμοι στη δεύτερη θέση με τη Βουλιαγμένη και τον Εθνικό (ο οποίος όμως έχει ένα παιχνίδι λιγότερο).

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 0-2, 1-3, 2-3

Τα γκολ:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Θωμάκος 2, Παπαδόγκωνας, Μουρίκης, Γκέργκελι, Μπουρνάζος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ντόσκας 3, Θεοδωρόπουλος 2, Σάντα, Χατζηθεοδώρου, Χρ. Αφρουδάκης, Γ. Αφρουδάκης

Παναθηναϊκός-Παλαιό Φάληρο 10-8

Οι «πράσινοι» κατάφεραν να περιορίσουν τα επιθετικά ατού του Θοδωρή Βλάχου, Κόλιανιν και Βουκίσεβιτς, και έφτασαν στη νίκη, παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 5-3, λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια έκαναν ένα εντυπωσιακό σερί 7-1, προηγήθηκαν 10-6 και πήραν τους δύο βαθμούς, που τους ανεβάζουν στην έκτη θέση της κατάταξης.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-3, 4-1, 1-2

Τα γκολ:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τσόκας 3, Δήμου 2, Κουντουδιός 2, Κοκκάλας 2, Δερμιτζάκης

Π. ΦΑΛΗΡΟ: Δ. Μητρόπουλος 3, Γαβαλάς 2, Κόχειλας, Κατσουλάκης, Βουκίσεβιτς

Χανιά-ΝΕ Πατρών 10-5

Σε ένα οριακό γιααυτούς ματς, καθώς προέρχονταν από τέσσερις ήττες, οι παίκτες του Ηλία Μαχαίρα έδειξαν το καλό τους πρόσωπο και δεν επέτρεψαν στους νεοφώτιστους να τους απειλήσουν.

Τα γκολ:

ΧΑΝΙΑ: Φράγκος 2, Ζούφαλ 2, Βιζυράκης 2, Βαμβουνάκης, Μπατάκης, Κρέτσκοβιτς, Πετρόχειλος

ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ: Αντίοχος 2, Σαλπαδήμας, Ρατσούνιτσα, Λαμπάτος

Κέρκυρα-Βουλιαγμένη 6-12

Οι «μπέμπηδες» επικράτησαν άνετα με 12-6, αφού προηγήθηκαν 5-0 στο τέλος της πρώτης περιόδου, και πέτυχαν την τέταρτη νίκη τους στο πρωτάθλημα (τρίτη σερί) και πρώτη εκτός έδρας. Στον αντίποδα, η νεοφώτιστη Κέρκυρα παραμένει στην τελευταία θέση της κατάταξης χωρίς βαθμό. Να σημειωθεί ότι με το ΝΟΒ επανεμφανίστηκε ο Δημήτρης Μιτελούδης, που είχε απουσιάσει από τα τελευταία ματς λόγω τραυματισμού, ενώ αντίθετα ήταν και πάλι απών ο Γιώργος Χατζηδάκης.

Τα οκτάλεπτα: 0-5, 2-2, 2-3, 2-2

Τα γκολ:

ΚΕΡΚΥΡΑ: Βούκσεβιτς 3, Βράνιες, Τριαντάφυλλος, Νεράντζης

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ: Φρανίτσεβιτς 2, Μιτελούδης 2, Αγγελίδης 2, Καρούντζος 2, Κατσαούνης, Αφρουδάκης, Σάμαρτζιτς, Δαδιώτης

Γλυφάδα-Χίος 6-5

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι σε όλη του τη διάρκεια και τελικά οι παίκτες του Τεό Λοράντου φάνηκαν πιο ψύχραιμοι στα κρίσιμα σημεία και πήραν τους δύο βαθμούς, αφήνοντας το ΝΟΧ στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Οι νησιώτες «πλήρωσαν» το γεγονός ότι δεν κατάφεραν να σκοράρουν σε καμία από τις έξι αποβολές που κέρδισαν, ενώ έχασαν και πέναλτι με τον Γιώργο Φουντούλη.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 2-2, 2-2, 1-1

Τα γκολ:

ΓΛΥΦΑΔΑ: Γιάγκος 2, Εμμανουηλίδης, Φαναριώτογλου, Παπαδόπουλος, Γούνας

ΧΙΟΣ: Γ.Φουντούλης 2, Παππάς, Κανδιόγλου, Ντούλος

Εθνικός-ΠΑΟΚ 8-5

Η ομάδα του Μάκη Βολτυράκη επικράτησε 8-5 και διατήρησε το απόλυτο νικών μετά από τέσσερα παιχνίδια (εκκρεμεί η αναμέτρηση με το Παλαιό Φάληρο), αλλά συνάντησε σθεναρή αντίσταση από τον «Δικέφαλο του Βορρά», με συνέπεια το σκορ να είναι ισόπαλο 4-4 στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου. Στην «τελική ευθεία» του αγώνα, οι γηπεδούχοι πέτυχαν τρία σερί αναπάντητα γκολ, προηγήθηκαν 7-4 και έφτασαν στη νίκη.

Tα οκτάλεπτα: 2-2, 2-1, 0-1, 4-1

Τα γκολ:

ΕΘΝΙΚΟΣ: Βλοντάκης 3, Μπλάνης, Καλακώνας, Εμμανουηλίδης, Mάζης, Κοκκινάκης

ΠΑΟΚ: Γιάιτς 2, Παυλίδης, Αλιχανίδης, Κρστόβιτς

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 5 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 70-24 10

2. Πανιώνιος 60-39 8

. Εθνικός 41-25 8 -4αγ.

. Βουλιαγμένη 41-39 8

5. Γλυφάδα 30-42 5

6. Π. Φάληρο 37-36 4 -4αγ.

. Παναθηναϊκός 38-45 4

. ΠΑΟΚ 36-43 4

9. ΝΕ Πατρών 39-49 3

10. Χανιά 32-37 2

. Χίος 34-46 2

12. Κέρκυρα 34-66 0

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ