66

Τα στοιχεία που πάντα ζητά ο Παναγιώτης Γιαννάκης από την Εθνική μας, αυτά ακριβώς θέλει να δει και στον προημιτελικό της Παρασκευής (22:30) κόντρα στη Σλοβενία.

«Φτάσαμε στα νοκ άουτ παιχνίδια και πραγματικά τώρα αρχίζει το τουρνουά. Τώρα θα δούμε ποιος θα φτάσει στον τερματισμό. Παρότι δεν αποδώσαμε καλό μπάσκετ φτάσαμε ως εδώ, παίζοντας, όμως, πολύ καλά στα δύο τελευταία παιχνίδια.

» Την Παρασκευή θα αναμετρηθούμε με ένα πολύ δυνατό αντίπαλο, την Σλοβενία, η οποία κέρδισε κάποια παιχνίδια στον πόντο και αυτό θα της έχει ανεβάσει την ψυχολογία. Παίζει δυνατά, σκληρά και παλεύει σε κάθε φάση. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Εμείς βρίσκουμε ρυθμό και πιστεύω πως αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε είναι το αμυντικό ριμπάουντ και τα λάθη.

» Δεν πρέπει με τα λάθη μας να δώσουμε εύκολα καλάθια στους αντιπάλους μας. Είναι πολύ ισορροπημένη ομάδα, ειδικά φέτος. Είναι πιο ομαδική. Θα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε συνολικά ως ομάδα και όχι να εστιάσουμε στην φροντ-λάιν ή στην περιφέρεια. Και αυτό γιατί οι δύο γραμμές είναι αλληλένδετες.

» Δεν έχουν όμως ζοριστεί ακόμη ως ομάδα. Εμείς έχουμε ζοριστεί. Και αναφέρομαι στα αποτελέσματα και την έκβαση του παιχνιδιού. Σε εξαίρεση με τον αγώνα κόντρα στην Γαλλία, εκείνοι είχαν το πάνω χέρι και στην συνέχεια γύρισε το ματς».

Ο Γιαννάκης συνέχισε:

«Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι όσο προχωρά η διοργάνωση βελτιωνόμαστε. Στο Μουντομπάσκετ κάναμε 15 λάθη ανά αγώνα στην πρώτη φάση και στα χιαστί ματς, με εξαίρεση τον τελικό, δεν κάναμε πάνω από 7. Πρέπει να ήμαστε ήρεμοι, με καθαρό μυαλό, ώστε να κυκλοφορήσουμε σωστά την μπάλα».

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε για ήθος, αναφερόμενος προφανώς στα αρνητικά σχόλια των τελευταίων ημερών:

«Όταν διαφωνούμε δεν πρέπει να μισούμε, ούτε και να νευριάζουμε. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα πάντα με ηρεμία. Με αυτό τον τρόπο όλοι μπορούν να είναι σωστοί. Δεν είναι δική μου αυτή η ομάδα. Είναι η ομάδα όλων των Ελλήνων. Ξέρω πολλούς που έχουν φρέσκες ιδέες και θέλουν να την υπηρετήσουν. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα τους δοθεί η ευκαιρία να το κάνουν. Αυτό είναι το σωστό».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr