Συλλήψεις υπόπτων στην Κοπεγχάγη για το σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης
Οι μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών της Δανίας (PET) συνέλαβαν το βράδυ της Δευτέρας στην Κοπεγχάγη οκτώ άτομα που, σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας, συνδέονται με «ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα».
Οι μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών της Δανίας (PET) συνέλαβαν το βράδυ της Δευτέρας στην Κοπεγχάγη οκτώ άτομα που, σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας, συνδέονται με «ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα».
Οι οκτώ ύποπτοι, ηλικίας 19 έως 21 ετών, συνελήφθησαν σε νυχτερινές επιδρομές στην Κοπεγχάγη. Ο Τζέικομπ Σάρφ, επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Δανίας δήλωσε ότι είναι ύποπτοι για σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης με τη χρήση εκρηκτικών.
«Με τις συλλήψεις αποτρέψαμε μια τρομοκρατική επίθεση» δήλωσε, χωρίς όμως να διευκινήσει ποιος ήταν ο στόχος της επίθεσης και αν αυτή επρόκειτο να γίνει στη Δανία ή αλλού.
«Επίσης παρήγαγαν ένα ασταθές εκρηκτικό σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή» προσέθεσε.
Οι συλληφθέντες ήταν έξι Δανοί πολίτες και δύο ξένοι που διέθεταν άδεια παραμονής και βρίσκονταν υπό παρακολούθηση για αρκετό καιρό πριν από τη σύλληψή τους.
Τον Φεβρουάριο δικαστήριο της Κοπεγχάγης είχε καταδικάσει έναν Δανό μουσουλμάνο σε κάθειρξη επτά ετών με την κατηγορία ότι σχεδίαζε επίθεση στην Ευρώπη.
Το «Τάμα» μια θεατρική εμπειρία που υπόσχεται να συγκινήσει και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει για λίγες παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο.