66

Θετικά ήταν τα νέα για τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο και την Εθνική μπάσκετ. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ο διεθνής φόργουορντ έδειξαν ότι η αρχική ετυμηγορία του ιατρικού επιτελείου ήταν σωστή. Ο Βασιλόπουλος έχει υποστεί διάστρεμμα, οι ακτινογραφίες ήταν «καθαρές», υποβάλλεται σε θεραπείες, ξεκουράζει το πόδι του και η επιστροφή του στις προπονήσεις είναι θέμα χρόνου. Καλύτερα ήταν ο Κώστας Τσαρτσαρής, ο οποίος είχε ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στο πέλμα και την Κυριακή αναμένεται να πάρει μέρος κανονικά στο πρόγραμμα της προετοιμασίας με τους συμπαίκτες του.

Τσαρτσαρής: «Δεν υπάρχει εγώ στην Εθνική»

O Κώστας Τσαρτσαρής δηλώνει πάλι χαρούμενος που βρίσκεται στην Εθνική, συναντώντας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά περίπου τα ίδια πρόσωπα στο ραντεβού για το Καρπενήσι και το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας.

«Είμαστε πάνω κάτω τα ίδια πρόσωπα τα τρία τελευταία χρόνια. Με την προσθήκη και κάποιων νέων προσώπων, τα οποία ήρθαν όχι για να πουν ότι βρίσκονται εδώ, αλλά για να κάνουν το καλύτερο και να διεκδικήσουν μια θέση στη δωδεκάδα. Δουλεύουν και δουλεύουμε όλοι σκληρά, γιατί θέλουμε και φέτος να καταφέρουμε να φτάσουμε μακριά», είπε αρχικά και συνέχισε: «Γίνεται πολύ πολύ δουλειά. Δεν είναι κάτι που δεν το ξέραμε όμως. Ξέραμε τι να περιμένουμε. Όπως όλοι γνωρίζουμε και ότι αυτό το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας είναι ιδιαίτερα σημαντικό για ότι ακολουθήσει, για να πετύχουμε τους στόχους μας. Έχουμε όλοι διάθεση και όρεξη για δουλειά. Φέτος παρά το ότι οι περισσότεροι από τους παίκτες της Εθνικής είχαμε ένα «βαρύ» πρόγραμμα με τους συλλόγους μας, είχαμε και την ευκαιρία να ξεκουραστούμε, κάτι που μας βοηθά στην προετοιμασία μας με την Εθνική Ομάδα. Προσωπικά το βλέπω ως μια αρχή για κάτι καινούριο. Οι δυνατότητες υπάρχουν και το ξέρουμε. Δεν είναι κάτι που πρέπει να αποδείξουμε τώρα. Όπως είναι πολύ σημαντικό και το ότι γνωρίζουμε πολύ καλά τι μας περιμένει, τι θα αντιμετωπίσουμε, αλλά και τι χρειάζεται για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε».

Στη συνέχεια ο σέντερ του Παναθηναϊκού στάθηκε και αυτός στη έννοια «ομάδα», που χαρακτηρίζει το συγκρότημα του Παναγιώτη Γιαννάκη: «Σίγουρα, η Εθνική είναι αυτό πάνω απ’ όλα. Ομάδα. Γνωρίζουμε όλοι μας καλά ότι μέσα από την ομάδα, από την ομαδική δουλειά θα πετύχουμε τους στόχους μας. Είναι μια συνταγή την οποία ακολουθήσαμε με επιτυχία και την ακολουθούμε και φέτος. Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι παίκτες που είναι αστέρια στις ομάδες τους, αλλά όλοι τους, όλοι μας, όσοι βρισκόμαστε εδώ, δουλεύουμε για την ομάδα και μόνο. Γνωρίζουμε όλοι ότι στην Εθνική μπορεί να υπάρξει μια διαφορετική προσέγγιση, ότι μπορεί να υπάρξουν διαφορετικοί ρόλοι. Και δεν αποτελώ εξαίρεση. Στον Παναθηναϊκό για παράδειγμα παίζω περισσότερο τεσσάρι, εδώ μπορεί να χρειαστεί να παίξω και πεντάρι. Ο κάθε παίκτης προσαρμόζεται σε αυτό που ζητάει η ομάδα. Δεν υπάρχει εγώ στην Εθνική. Όλοι κάνουμε το καλύτερο για την Εθνική».

ΠΣΑΚ απάντησε στην ανακοίνωση της ΕΟΚ

Ανακοίνωση-απάντηση στην ΕΟΚ, σχετικά με το μέρος του πριμ που θα δώσουν οι διεθνείς για την ασφάλιση των παικτών της Α2, εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών. Αναλυτικά το περιεχόμενό της έχει ως εξής:

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών ευχαριστεί τους διεθνείς παίκτες για τη συμβολική, αλλά και καταλυτική κίνηση τους να ασφαλίσουν τους αθλητές της Α2 εθνικής κατηγορίας. Οι συναθλητές με αυτόν τον τρόπο απέδειξαν πως μόνο …έρημοι δεν είμαστε στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για τα δικαιώματα του Έλληνα καλαθοσφαιριστή. Χθες, όμως, δεν κρύβουμε πως διαβάσαμε με μεγάλη έκπληξη την συγχαρητήρια ανακοίνωση της ελληνικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης προς τους διεθνείς παίκτες. Σε αυτή αναφέρθηκε πως η ΕΟΚ έχει καταθέσει επανειλημμένα σαφείς θέσεις και προτάσεις για το φλέγον ζήτημα της ασφάλισης και αναμένει τις αντίστοιχες του ΠΣΑΚ. Μάλιστα, δηλώνει πως έχει προτείνει να καλύψει το 1/3 του συνολικού ποσού! Αρχικά, θεωρούμε πως η κοινή γνώμη ταρακουνιέται ακούγοντας πως η ομοσπονδία προτίθεται να καλύψει μόλις το 1/3. Δηλαδή το υπόλοιπο ποιος έπρεπε να το καλύψει; Μήπως ήταν υποχρέωση των παιδιών της εθνικής; Για να πάμε, ωστόσο, στο δια ταύτα ξεκαθαρίζουμε πως έχουμε γνωστοποιήσει τις θέσεις μας στην ΕΟΚ. Κατά δεύτερο στη συνάντηση που είχαμε, οι ιθύνοντες του ελληνικού μπάσκετ είχαν μιλήσει για ολική κάλυψη του ποσού της ασφάλισης των αθλητών της Α2…».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ